Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Başvuranlara her ay 6 bin lira ödenecek! Kesenin ağzı açıldı!

Deprem felaketi sonrası asgari ücretli çalışanları ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda deprem felaketinden kaynaklı kısa çalışma ödeneği verileceği belirtildi. İşte detaylar... Özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların durumunun ne olacağı merak konusu oldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen peş peşe iki büyük deprem sonrasında Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların durumunun ne olacağı merak konusu oldu. Bu konuya ilişkin her gün yeni bir gelişme yaşanmaya devam ediyor.

Yaşanan gelişmelerden birinin de ekonomi alanında olduğu ve kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirildiği öğrenildi. Bu kapsamda, depremzede çalışana kısa çalışma ödeneği için harekete geçildiği belirtilerek pandemide olduğu gibi geçici süreli kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne ödenek gibi konuların depremzede vatandaşlar için de devreye gireceği ifade edildi.

Peki, kısa çalışma ödeneği ne kadar? Kısa çalışma ödeneği ne kadar süreyle verilecek? Maaşlara oranla alınacak kısa çalışma ödeneğinin miktarı ne? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

AYLIK ÖDEME YAPILACAK?

Edinilen son bilgilere göre, işçilere brüt maaşlarının yüzde 60’ oranına kadar aylık verileceği belirtilerek asgari ücret alan bir çalışana ise 6 bin lira ödeme yapılacağı ifade edildi. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ay olarak belirlenen kısa çalışma ödeneği süresi için devreye girebileceği belirtildi.

Pandemi döneminde çıkarılan geçici 10’uncu madde ile hem işten çıkartma yasağı getirilmişti. Buna göre benzer uygulama deprem Kahramanmaraş merkezli felaketi sonrası OHAL ilan edilen 11 kent için de uygulanacağı duyuruldu.

NE KADAR ÖDENECEK? 

Maaşlara göre ne kadar ödeneceği de şu şekilde aktarıldı:

10.008 lira brüt maaş – 6.004,80 lira kısa çalışma ödeneği

13 bin lira brüt maaş – 7.800 lira kısa çalışma ödeneği

15 bin lira brüt maaş – 9bin lira kısa çalışma ödeneği

20 bin lira brüt maaş – 12 bin lira kısa çalışma ödeneği

25 bin lira brüt maaş – 15 bin lira kısa çalışma ödeneği

30 bin lira brüt maaş – 15.012 lira kısa çalışma ödeneği

35 bin lira brüt maaş – 15.012 lira kısa çalışma ödeneği

Flaş iddia! EYT seneye mi ertelendi? EYT’lilerin hevesi kursağında kaldı! İşte son dakika gelişmeleri!

Aile Bakanlığı’ndan rekor yardım geliyor! Bu sefer herkes çok büyük destek alacak! Bunu yapan parayı kapacak!

İhtiyaç sahiplerine peş peşe müjde verildi! Devlet karşılıksız 60 bin TL verecek! Bu parayı mutlaka alın!