Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere, hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına yapılan ödeme tutarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması...  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın afetinde, yaklaşık 51 bin kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, asıl büyük felaketin, deprem bölgesinin unutulması halinde yaşanacağına dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yapılan ödemeler ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın afetinde, yaklaşık 51 bin kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, asıl büyük felaketin, deprem bölgesinin unutulması halinde yaşanacağına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında, akıllarının, gönüllerinin depremzedelerle olduğuna dikkat çekerek, "Sizi asla unutmuyor, yaralarınızı bir an önce sarmak için çalışıyoruz. 3,5 milyon insanımızı geçici barınma merkezlerinde, kamu tesislerinde ve yurtlarda misafir ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

350 ayrı noktada toplam 806 bin çadırın ve 85 bin 500 konteynerin kurulumunun yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, her geçen gün bölgede yeni barınma alanları kurmaya devam ettiklerinin altını çizdi. 

Hatay hariç tüm illerde enkazı kaldırdıklarına da dikkat çeken Erdoğan, Hatay'daki yıkık ve acil yıkılacak binaları da bu hafta bitireceklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

DEPREMZEDELERE 30 MİLYAR TL DESTEK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yapılan ödemeleri de tek tek açıkladı. 

"Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına 30 milyar lira ödeme yaptık" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon 400 bin vatandaşa psikososyal destek hizmeti sağlandığını, her gün 4 milyon vatandaşa 3 öğün sıcak yemek ulaştırıldığını dile getirdi. 

Açıklamasında "İnşa süreci başlayan konut sayısında 125 bine, bilfiil temeli atılan konut sayısında 58 bin 630'a ulaştık" diye konuşan Erdoğan, son olarak dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile deprem konutlarının temelini attıklarını da belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesinde inşa edeceğimiz toplam 650 bin yeni yuvanın ilk 319 binini bir sene içerisinde inşallah sizlere teslim edeceğiz. Deprem turistlerinin umursamazlığına bakarak kesinlikle karamsarlığa kapılmayın" diyerek, bu zor günlerin en kısa sürede aşacağını vurguladı. 

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!