Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir deprem konutlarındaki son durumla ilgili konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir deprem konutlarıyla ilgili o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziemir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Danışma Toplantısı'na katıldı ve burada açıklamalarda bulundu.

"Biz 1,5 yılda bunca konutu ve iş yerini tamamladık veya tamamlama aşamasına getirdik ama birileri hala kendi hizmet binalarını ne yapacaklarına daha karar veremedi" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, deprem konutlarına da değindi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir deprem konutlarıyla ilgili o açıklamaları...

TOKİ ile İzmir tarihinin en büyük deprem dönüşüm çalışmasını başlattıklarına ve depremin üzerinden bir sene geçmeden 26 Kasım 2021 tarihinde toplam 741 bağımsız bölümden oluşan konutları depremzedelere teslim ettiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevedeki tüm projeleri etap etap tamamlayarak hemen her gün sahiplerine yeni konutların teslim edildiğinin altını çizdi. 

Bayraklı'da yerinde dönüşümle inşa ettikleri 1404 konut ve 289 iş yerinin büyük bölümünü bitirdiklerini, rezerv alandaki 3 bin 657 konut ve 52 iş yerinin inşaatının devam ettiğini aktaran Erdoğan, "İnşallah yıl sonuna kadar tüm konutlarımızı İzmirli kardeşlerimize teslim etmenin gururunu, mutluluğunu sizlerle beraber yaşayacağız. Tabii biz 1,5 yılda bunca konutu ve iş yerini tamamladık veya tamamlama aşamasına getirdik ama birileri hala kendi hizmet binalarını ne yapacaklarına daha karar veremedi. İnşallah İzmirli kardeşlerimiz bu farkı görüyor ve herkesin notunu veriyor." açıklamasında bulundu.

- "İzmir'e 1,3 milyar liralık destek sağladık"

Deprem dönüşümündeki emekleri için bakanlıklar ve tüm kuruluşlara teşekkürlerini ileten Erdoğan, "İzmir'de son 20 yılda TOKİ eliyle toplam 30 bin konut projesini hayata geçirdik" dedi ve riskli yapı olarak tespit edilen 55 bin bağımsız birimin yıkımını tamamladıklarını dile getirdi.

Kira yardımından kamulaştırmaya ve proje uygulamalarına kadar bütün bu çalışmalar için İzmir'e 1,3 milyar TL'lik destek sağlandığının altını çizen Erdoğan, "Şehrimize Çiğli, Bergama, Bayraklı ve Kiraz'da 4 millet bahçesi yapıyoruz" diye konuştu. 

Belediyeden İzmir'in göbeğinde satılık gayrimenkul!

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte 9 Haziran 2022 kripto para piyasası...

Gram altın mı? Çeyrek mi? Yoksa has altın mı? En çok hangisi kazandırıyor? İslam Memiş az önce açıkladı!