29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını kaydederek, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, son dönemlerde gıdadan kiraya kadar artış gösteren hayat pahalılığıyla ilgili dengesizlikleri gidermenin ve bu konuyu vatandaşların günlük hayatından çıkarmanın bir diğer öncelikleri olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için sabırlı ve kararlı bir mücadele yürüttüklerini de söyledi.

İşte vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını ve yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili son dakika açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

"İLAN SİTELERİNİ SAHTE VE ALDATICI İLANLARDAN DOLAYI MESUL TUTUYORUZ"

Odatv'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarına değinerek, önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 6 ay, 6 bin kilometre sınırından, ilan sitelerine getirmiş oldukları kısıtlamalara, liste fiyatından daha çok para talep eden bayilere yönelik denetimlere kadar atmış oldukları çeşitli adımlarla otomobil piyasasındaki balonu söndürdüklerini söyledi.

Yaptığı son dakika açıklamasında ilan sitelerini 1 Kasım 2023 tarihi tarihi itibarıyla sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı mesul tuttuklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi durumunda 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde özellikle inşaat malzemelerinin temini ve fiyatlarıyla ilgili benzer tamahkarlıkların yaşandığına değinerek bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerde evini ve yakınlarını kaybetmiş depremzedeleri mağduriyeti fırsata çevirmeye çalışan açgözlülerin insafına kesinlikle bırakmayacaklarını söyledi.

Erdoğan ayrıca açıklamada gereken her türlü hukuki, idari ve yasal tedbiri alarak bu fırsatçıların da kararlılıkla üzerine gideceklerini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!


Geri Dön