Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir merkezleri gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehir merkezleri gibi köylerin de 1 yıl içinde ayağa kaldırılacağız'' diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Osmaniyeli vatandaşlar ile tüm depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek önemli açıklamalarda bulundu.

KONUTLAR 1 YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki vatandaşlara konutlarını bir yıl içerisinde teslim etmeye başlayacaklarını dile getirdi.

Yatay mimari kapsamında, konutların hiçbirinin zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyeceğini belirten Erdoğan, illerle birlikte ''Köylerimizdeki ihya çalışmalarını da eviyle, ahırıyla, bahçesiyle, parkıyla kendi özgün mimarisine göre gerçekleştireceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: ''Vatandaşlarımdan, bizlere bir yıl müsaade etmelerini istirham ediyorum. Kayıplarımızı geri getiremesek de devletimiz yıkılanın yerine daha iyisini, daha güzelini, daha dayanıklısını yapmaya muktedirdir.

Osmaniyeli kardeşlerime çağrım şudur devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara lütfen prim vermeyin. Depremi bahane ederek açıkça Türkiye düşmanlığı yapanlara asla kulak asmayın. Yasımıza, acımıza, toprak altında yatan canlarımıza hürmeti olmayan fırsatçıların, sizi karamsarlığa sürüklemesine lütfen müsaade etmeyin. Nasıl daha önceki depremlerde, sellerde, yangınlarda hiçbir insanımızı aç, açıkta bırakmadıysak, devletimiz, depremzedelerimizin de yanındadır.

Yaşanan can kayıplarında ihmali, kusuru veya kastı olanlar varsa bunların hesabını hukuk önünde sormak da boynumuzun borcudur. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Osmaniyeli kardeşlerimden müsterih olmalarını, gönüllerini ferah tutmalarını, devletlerine güvenmeye devam etmelerini bekliyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi muhafaza buyursun diye dua ediyorum." diyerek, Afet Koordinasyon Merkezi'nde, kentte yapılan çalışmalar ve son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM!

Erdoğan, "Yaşadığımız afetten, 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken derslerin olduğunu söyleyerek; ''Geçmişteki tecrübelerin ışığında eksiklerimizi gidermemiz, güçlü yanlarımızı tahkim etmemiz büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

Bu süreçte, özellikle 17 Ağustos Marmara depreminden sonra atılan adımların ne kadar doğru ve isabetli olduğunun tecrübe edildiğini belirten Erdoğan, ''Ben diyorum ki vatandaşlarıma, ne olur bize yeni yeni bedeller ödetmeyin. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım.

Bunu gerçekleştirmemiz lazım ki yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyuyabilelim. Bütün ailelerimiz, çocuklarımız huzurlu bir şekilde uyuyabilsin. Kentsel dönüşüm projeleriyle, TOKİ vasıtasıyla yürütülen toplu konut hamlelerinin önemini bir kez daha idrak ettik.'' dedi.


Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! İşte yeni yapılacak konut sayısı ve inşaatların başlama tarihi!