Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigortacılık sektöründe 3 ismi görevden aldı! Senetler teminat olabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. SEDDK Başkanı, başkan yardımcısı ve üyeliklerden boşalan koltuklara yeni isimler getirildi.SEDDK Başkanlığı’na Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başkanlığa Davut Menteş, üyeliklere ise Yusuf Dinç ve Mahmut Güngör atandı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Türker Gürsoy, İkinci Başkanı Ali Gürsoy ve üye Ender Şenol görevden alındı. SEDDK Başkanlığı’na Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başkanlığa Davut Menteş, üyeliklere ise Yusuf Dinç ve Mahmut Güngör atandı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Kurul Başkanı Türker Gürsoy, İkinci Başkanı Ali Gürsoy ve üye Ender Şenol görevden alındı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başkanlığa Davut Menteş, üyeliklere ise Yusuf Dinç ve Mahmut Güngör atandı. 

Sigorta şirketlerince düzenlenen kefalet senetleri teminat olabilecek

Öte yandan Türkiye'de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefalet senetleri, menkul mal satışlarında teminat olarak alınabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle Türkiye'de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefalet senetlerinin de teminat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeye gidildi.

Buna göre, teminat olarak kabul edilecek kefalet senetlerinin, menkul mal satışlarında para veya teminat mektubunun yanında teminat olarak alınabilmesine imkan sağlandı.

Ayrıca, bazı işlem ve ödemelerin yapılabilmesi için "vergi dairelerine borcun bulunmadığına" dair belge aranılması uygulamasına istisnalar getirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının proje ve faaliyetler kapsamında il özel idaresi, belediye ve köylere yapacakları destek ödemelerinde vergi dairesine borcun bulunmadığına dair belge aranılması zorunluluğu kaldırıldı.

Böylelikle, bakanlıkların, özel bütçeli kuruluşların, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kamu kurum ve kuruluşlarının mahalli idarelere proje ve faaliyetler karşılığında yapacakları destek ödemelerinde, bu mahalli idarelerin vergi dairesine borçlarının bulunmadığına dair belge aranmayacak.

Diğer bir istisna kapsamında ise borcun bulunmadığına dair belge arayan kurum ve kuruluşların personellerinin toplu taşıma araçlarıyla taşınması için ulaşım kartlarına yönelik yapacakları ödemelerde bu belgeye gerek olmayacak.

Bakan Bilgin'den emekli ve memur maaşı ödeme açıklaması! Twitter'dan duyurdu

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Rekabet Kurulu'ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

Kredi kulanımında kısıtlama getiren düzenleme BDDK tarafından güncellendi! İlk düzenleme doları düşürmüştü

Kamu bankaları konut kredisi limitini kıstı: Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükseliş

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

FED faiz kararını açıkladı: Dolar bugünden sonra 18 liraya kadar çıkabilir uyarısı

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü