Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklama! İşte borçların yapılandırılma şekli!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının gündeminden biri olan borç yapılandırma hakkında da açıklama geldi. İşte detaylar!20'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında saat 15.20'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Kabine Toplantısı 3 saat sürdü. Açıklamalara gözlerin çevrildiği Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi de ekonomi oldu. Toplantıda, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi gündeme geldi. Borç yapılandırmada son durum ne?

İşte Kabine Toplantısı ile ilgili merak edilen haberinin detayları...

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı az önce sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıklamak için kameraların karşısına geçti. İşte Erdoğan'ın yaptığı konuşmasından öne çıkan satır başlıkları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve 3 saat 10 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, detayları merak edilen cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketine dair açıklamalarda bulundu.

EN KAPSAMLI BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası alınan kararları açıklamaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 “Kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifini hazırlamaya başladık. Borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları taksitle ödeme olanağını getiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek düzenlemeyi hayata geçirmiştik. Aynı uygulamayı vergi dairelerimiz için hayata geçiriyoruz. 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.”

EHLİYET AFFI MÜJDESİ GELDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ya da yaralanmalı kazalar, drift ve aday sürücülük halleri dışında kalan ihlallerden kaynaklanan ceza puanları siliniyor. Yaklaşık olarak 10 bin ehliyet sahiplerine iade edilecek.

Yükseköğrenim kredisindeki endeks dışındaki borcun da tekrardan yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere borçlarının cezaları kaldırılıyor. Tüm bu borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit olanağı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı! Sağlık Bakanlığı 2. alım ne zaman? Bakandan açıklama geldi mi?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?