Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen EYT açıklaması! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyordu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan bu yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda EYT konusu da masadaydı. İşte detaylar!Yılın ilk Kabine toplantısı, 2 saat 40 dakika sürdü

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Yılın ilk Kabine toplantısı, 2 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle: "2023'ü Türkiye'nin yüzyılı vizyonuyla karşılamak için aylar öncesinden çalışmalara başlandığı aktarıldı.

EYT DÜZENLEMESİ

28 Aralık tarihinde EYT düzenlemesini kamuoyuyla paylaşıldı. Milyonlarca vatandaşın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeden çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunacağız.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI!

Salı günü, sözleşmeliden kadroya geçen vatandaşlarımız ile buluşmamızda yeni yılın memur ve emekli maaş artışlarının ilk etabını da açıklamış olduk. Yüzde 25 olarak açıkladığımız bu artış içimize sinmediği için ilgili bakanlarımıza başka alanlardan fedakarlık yaparak bu oranı artırma yönünde çalışmalarını sürat hızı ile neticelendirme talimatı verdik.

RAMİ KIŞLASINA KÜTÜPHANE

Rami Kışlasının kütüphane olacağı haberi verildi. Rami Kışlası, İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. Bütün muhalefeti cuma günkü açılışı gerçekleşecek ve herkesi davet ediyorum.

OTOYOL VE KÖPRÜ ÜCRETLERİ

Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artış yaşanmayacak. Bilindiği gibi kamu-özel ortaklığı modeli ile hayata geçen ulaştırma modelimiz daha plan ve yatırım aşamasındayken yalan ile iftira ile çamur atılarak engellenmeye çalışılmıştır.. Halbuki bu model sayesinde kamu bütçesine yük getirmeden pek çok projeyi hayata geçirme olanağı bulduk. Kamu-özel ortaklığı yatırımlarında önümüzdeki sene dengeyi sağlayacak, 2025'ten itibaren çok daha büyük kazançları ülkemizin hanesine yazacağız. Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyunca herhangi bir artışa yapılmayacaktır.

ENFLASYONLA MÜCADELE

En ciddi, problemimiz, sıkıntımız enflasyonu yıllık yüzde 64,27 ile geride bıraktık. Önümüzdeki aylarda bu oranın giderek daha aşağıya indiğini hep birlikte göreceğiz. Enflasyonda yüzde 20'leri yakalayacağımız bir program uygulamaya koyacağız. Kur Korumalı Mevudat ve katılım hesaplarını yıl sonuna kadar uzatıyoruz.

BREZİLYA'DA KONGRE BASKINI

Sayın Lula'ya dair şiddet hadiselerini kınıyoruz."

Maaşı yetmeyenlerin imdadına PTT koştu! PTT’den tek mesajla 50 bin TL!

TOKİ başvuru sonucunu nasıl öğrenirim? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

Sıfır arabaların fiyatları bildiğiniz gibi değil! İşte istediğiniz marka otomobilin fiyatı!