Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjdeli haber! Destekler de artışa gidildi! İşte detaylar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğinde artışa gidildiğini duyurdu. İşte detaylar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pamuk üreticilerin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artış ile 271 liraya çıkarıldığını açıkladı.
İşte haberin detayları…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin ekonomi programına kafa yormak, düşünmek yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar bu Türkiye’nin geleceğini aydınlatamaz, ışık tutamaz" diye konuştu. "Pamuk üreticilerin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şunları ekledi;
"Pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödemesi desteğini 1 lira 10 kuruştan 1 lira 60 kuruşa çıkarıyoruz. Yağlı ayçiçeğinde mazot ve gübre desteğini dekar başına olacak şekilde 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesini de kilogramda 50 kuruştan 70 kuruşa çıkarıyoruz. Kütlü pamukta toplam destek kilo başına 2 lira 14 kuruş, dekar başına ise 1071 liraya, ayçiçeğinde kilo başına 1 lira 11 kuruş, dekar başına 297 liraya denk geliyor. Bu sene 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimi ile tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Enflasyonun yakında hızla aşağıya doğru inişine şahitlik ederek bu sıkıntı üzerine kurulan kirli senaryoların yırtılıp atıldığını hep beraber göreceğiz." diye konuştu.
TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptıran çiftçiler, e-Devlet sisteminden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulanabilir. Tarımsal destek ödemeleri e devlet şifresi ve T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulama işlemlerini yapıp ödemelerinin yatıp yatmadığı görülecektir.
TARIMSAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Tarımsal destek başvurularının nasıl yapıldığına dair sorular sıklıkla sorulmaktadır. İlk önce çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması gerekiyor. Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılıyor. Dilekçenin Tarım İl veya İlçe Müdürlükçe yapılan inceleme neticesinde başvurular olumlu sonuçlanırsa tarımsal destek ödemesi alınmaya başlanır. Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunmalıdır. 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları isteniyor. Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabilecek ve gübre destek alabiliyorlar. Destekleme için mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanıyor.
Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?
Bakanlıklar peş peşe personel alımı yapacağını duyurdu! 3 bakanlık tam tamına 780 kişi işe alınacak!
Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?