27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere konut müjdesi!

Önceki gün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de 1750 konutun inşa edileceğini duyurdu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın açıklama yaptı. Erdoğan, açıklamada depreme dayanıksız binaların dönüştürülmesi için çalışmaların hızlandırıldığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; çadırların kışın kalmaya uygun olmaması dolayısıyla konteyner şehirler inşa ettiklerini, kalıcı konutlarla ilgili proje hazırlıklarının tamamlandığını ve bu ay bitmeden ihalelerin yapılıp inşa sürecine geçileceğini aktaran Erdoğan, "Buna göre 1750 konutu kendi yerinde yeniden inşa edeceğiz. Ayrıca belirlenen rezerv alanlarda 3 binin üzerinde konut inşa ederek hak sahiplerine dağıtacağız. Türkiye genelinde de depreme dayanıksız binaların dönüştürülmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere konut müjdesi!

Dönüşüm çalışmalarında bugüne kadar yaşanan sıkıntıları göz önüne alarak gerekirse bu konuda yeni düzenlemelere de gidebileceklerini belirten Erdoğan, "Rant yerine depreme dayanıklılığı önceleyen bir anlayışla bu şekilde hareket ettiğimizde hedeflerimize daha kısa sürede ulaşacağımız açıktır. Bir kez daha İzmirliler'e geçmiş olsun diyorum" dedi.

Konut tercihinde yeni dönem: Depreme dayanıklılık!


Geri Dön