28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali geldi: Memnun edecek adımları atacağız! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali geldi: Memnun edecek adımları atacağız! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, memurların yanı sıra emeklilere de zam sinyalini verdi. İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları sebebiyle bulunduğu Budapeşte'den dönüşünde basın mensuplarının yönelttiği soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli zamlarına ilişkin de konuştu. 

Macaristan ziyaretinden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, söz konusu açıklamasında memur zamlarıyla ilgili çalışmanın ay sonunda tamamlanacağına dikkat çekti. 

Erdoğan, "Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil" diyerek, memnun edilecek adımların atılacağını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekli maaşlarına zam sinyali geldi: Memnun edecek adımları atacağız! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; halihazırda memurlarla ilgili çalışmanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve yetkili sendikalar tarafından yürütüldüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların yanında emeklilerle ilgili de çalışmanın yapılacağına değindi. 

"Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılan ekonomik sıkıntıların ve zorlukların farkında olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekli maaşlarına zam sinyali geldi: Memnun edecek adımları atacağız! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında "Görüştüğüm vatandaşlarımızdan yaşadıkları sorunları, sıkıntıları dinliyorum. Hayata geçirdiğimiz tedbirleri anlattıkça, gelecek günlerin daha güzel olacağına olan inançları artıyor" ifadelerine yer vererek, vatandaşların gönüllerini ferah tutmalarını, ekonomi kadrolarının işinin ehli olduğunu belirtti. 

Erdoğan, konuya ilişkin son dakika açıklamasını "Türkiye'de enflasyonu tek haneye düşüren bir iktidar olarak, enflasyonu yine tek haneye AKP kadrolarının düşüreceğine inansınlar" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında İstanbul için 1,5 milyon konutun dönüşümünü öngördüklerini aktardı ve "Bunun için boşa harcanacak vakit yok. Hiçbir çalışmayı ağırdan alacak durumumuz yok" açıklamasında bulundu. 

Bu gelişmelerin yanı sıra, Memur-Sen'den de maaşlara yüzde 70 zam talebi geldi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın,  "Zam gibi sunulan enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır" diyerek, söz konusu tekliflerini Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin sürece dair sorumluluğunu göz önüne alarak hazırladıklarının altını çizdi. 

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi için bankalar emeklilere kredi veriyor mu?

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!


 


Geri Dön