Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evlenecek çiftlere dev müjde! Başvurana faizsiz 150 bin TL verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kurmak isteyenlerin yüzünü güldürecek resmi bir açıklama yaparak hane başına %0 faizsiz 150 bin TL ödeme yapılacağını ilan etti. Bu haberle beraber çiftler, evlilik masraflarını karşılamalarına destek sunulacak olan kampanyanın detaylarını öğrenmek istiyorlar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, Aile ve Gençlik Bankası, evlilik kredisinin kaynağını sunacak olan yerdir.

Bu banka uluslararası standartlara uygun bir şekilde kurulacak ve dijital sahada hizmet sunacaktır. Bankanın kaynaklarını ise Karadeniz gazı ve öteki petrol akarlarındsn oluşturulan bir fon oluşturacaktır. Bu halde, mevzu bahis olan gelirler banka aracılığı ile kontrol edilecek ve sosyal katkılar için kullanılacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evlenecek çiftlere dev müjde! Başvurana faizsiz 150 bin TL verilecek

24 AY GERİ ÖDEME YAPILMAYACAK

Faizsiz evlilik kredisi oranı olarak yeni evlenen çiftlere, Aile ve Gençlik Bankası üstünden iki sene geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL sunulacak. Bu kredi, faiz olmadan  verilecek ve ilk 2 sene süresince geri ödeme yapılması olmayacak. Toplamda 4 sene vadeli olarak tertiplenen kredinin devlet katkılı olduğu söylenmektedir.

Fakat, faizsiz evlilik kredisi için başvuru koşulları, vade zamanı ve tarihleri henüz belirtilmemiştir. Bu hususta resmi bir açıklama yapılması beklenmektedir. Benzer şekilde, 125 bin TL evlilik kredisinin geri ödemesi ve taksitleriyle alakalı ayrıntılar da açıklanmamıştır. Geri ödeme planının toplamda 72 aya olacağı ve ilk 2 sene süresince taksit ödemesi yapılmayacağı bilgisi verilmiştir.

Evlilik kredisi başvuru tarihi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığı ile açıklanmamıştır. Resmi bir açıklama gelmesi durumunda, başvurular ne zaman olacağı hususunda bilgi verilecektir.

Bu müjdeyle beraber, evlilik masraflarını karşılamak isteyen çiftlere maddi katkı sunulacak. Ayrıca, evlilik kredisinin yanı sıra Aile ve Gençlik Bankası'nın öteki icraatlarının da çocukların eğitimi ve aile kurumunun muhafazası hususlarında destek sağlamaya yönelik olduğu söylenmiştir.

Evlilik kredisinin yanında Aile ve Gençlik Bankası, sosyal hedefler doğrultusunda öteki hizmetleri de sunacak. Banka, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu muhafaza eden ve kuvvetlendiren çeşitli katkılar sağlayacak. Bu destekler, ailelere ekonomik manada rahatlama sağlamak ve sosyal refahlarını yükseltmek amacıyla planlanmıştır.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Ünlü ekonomistin yorumu herkesi şok etti! 1 dolar işte tam bu kadar olacak

Maaşlarda flaş gelişme! Milyonlarca kişi bu imkandan faydalanacak