Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci konut hamlesi açıklaması

TOKİ'nin sosyal konut hamlesine 2 milyonun üzerinde başvuru gelmesinin ardından ikinci konut hamlesi gündeme geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili önemli açıklamaları...TOKİ'nin sosyal konut projesine yapılan başvurunun 2 milyonun üzerine çıkması ve gösterilen yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki dönemde bu tür konut hamlelerinin sürüp sürmeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, konut hamlesinin hayata geçirilmesiyle ilgili her hangi bir sorun olmadığını belirterek, "Arzın yapılması noktasında bizim bir sıkıntımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken TOKİ projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ'nin sosyal konut projesine yapılan başvurunun 2 milyonun üzerine çıkması ve gösterilen yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki dönemde bu tür konut hamlelerinin sürüp sürmeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, konut hamlesinin hayata geçirilmesiyle ilgili her hangi bir sorun olmadığını belirterek, "Arzın yapılması noktasında bizim bir sıkıntımız yok. Arz-talep dengesini görmüş olduk. Demek ki arz-talep dengesi, talep istikametinde gözüküyor" dedi.

Seçimin ertesinde yeniden bir hamle yapılabileceğini ifade eden Erdoğan, "O zamana kadar bu inşaatların kabası bitmiş olur, yüzde 50-60 oranında ilerlemiş olur. İşin tamamen bitmesi 1,5-2 yılı bulur" diye konuştu.

Bu hamleyle ilgili her hangi bir finans sıkıntısı olmadığını ifade eden Erdoğan, "Bir taraftan da kuraların çekilmesi, sonra da yerleşmeler başlar. Biz işin ikinci etabına başlamış oluruz. Burada bizim para pul sıkıntısı yok" dedi. Talebin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak seçimden sonra yeni bir hamlenin başlatılabileceğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı başlatacağız. Arsa noktasında filan sıkıntı yok. Arsa konusunda sıkıntı olmadıktan sonra, yeter ki iş yapacak bir iktidar olsun. İş yapacak iktidar da biziz."

Temel atma konusunda oyalanmadan hemen planlamaya göre temel atılmaya başlanması talimatını verdiğini kaydeden Erdoğan, "Yıl sonunu beklemeyeceksiniz’ dedim. Talimatı verdim ve yıl sonundan önce biz şu anda hangi şehirde ne kadar konut yapıyoruz, ona göre bir taraftan da temelleri atıp inşaatlara başlayacağız" diye konuştu.

Erdoğan konut hamlesinin seçim yatırımı olduğu eleştirileriyle ilgili bir soruya ise "Bu ilk defa yapılan bir şey değil ki. TOKİ bundan önce zaten 1 milyon 170 bin konutu yaptı, teslim ettik. Şu anda TOKİ konutlarında oturanlar var, bize dualar ediyorlar. Bizimkinin ispatı var. İspat-ı vücu etmişiz biz" şeklinde yanıt verdi.