18 / 09 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne mesaj: Düşen proje gelirleri gelecek yıl telafi edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne mesaj: Düşen proje gelirleri gelecek yıl telafi edilecek!

Türk firmaların bugüne kadar 137 ülkede binlerce proje üstlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sene firmaların düşen proje gelirlerini gelecek sene telafi edeceklerini söyledi.




Ankara'daki Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk firmaların bugüne kadar 137 ülkede binlerce proje üstlendiğini söyleyerek, ortalama proje bedelinin 21 milyon dolardan 65 milyon dolara çıktığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bu sene firmaların düşen proje gelirlerini gelecek sene telafi edeceklerini söyledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan inşaat sektörüne mesaj: Düşen proje gelirleri gelecek yıl telafi edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Ankara'daki Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buraya yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte global ekonomideki dengelerin hala yerli yerine oturmadığını gördüklerini söyleyerek, "Enflasyonun biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Türkiye'nin en güçlü olduğu alanların başında müeahhitlik sektörünün geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sene proje gelirlerinden firmaların aldığı payda küçük bir düşüş olduğunu, bunu gelecek sene telafi edeceklerini de kaydetti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNE YÖNELİK HER ADIMIMIZ İSRAF DAMGASI VURULARAK ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Yaptığı açıklamada Türk ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan inşaat sektörü ülkemizin ideolojik düşünleri nedeniyle hedef alındı" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları dile getirdi: “İnşaat sektörünün gelişmesine yönelik her adımımız israf damgası vurularak engellenmeye çalışıldı. Havalimanlarından otoyollarına kadar her alanda yapılmış olan devasa işlerle ilgili tek bir takdir cümlesi kurulmadı. İnşaat alanındaki her hamle 250'den ok  alt sektörü etkiliyor. Fimalarımızın yurt dışında aldığı işler, hem ülkemize döviz kazandırmakta, hem de marka değerimizi yükseltmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ayrıca firmaların dünden bugüne toplamda 137 ülkede binlerce proje üstlendiğini, 2012, 2013 ve 2021 senelerinde 30 milyar dolarlık proje tutarlarıyla bu alanda rekor kırıldığını dile getirerek,  "2000'li senelerin başında ortalama proje bedeli 21 milyon dolar şeklinde iken bu rakam 65 milyon dolara ulaştı. İnşallah bunları çok daha yukarılara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
 

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

İBB'nin Sarıyer Maslak'taki 1 milyar liralık arsa satışı iptal edildi!

Milli Emlak’tan Bursa ve Çanakkale’de satılık araziler!


Geri Dön