Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu. Öğrencilerin aşırı faize karşı yaptıkları paylaşımlar ndeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu KYK borçlarının ödenmesine ilişkin bir çalışma yaptı

Üniversite öğrencilerinin eğitim haytları döneminde aldıkları öğrenim kredilerine gelen Üretici Enflasyonu’na endeksli faiz yükü sosyal medyada gündem oldu. Öğrencilerin aşırı faize karşı yaptıkları paylaşımlar ndeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu KYK borçlarının ödenmesine ilişkin bir çalışma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öönümüzdeki 18 Temmuz'da yapılacak sunulacak taslak çalışmasının ardından Erdoğan'ın KYK borçlarıyla ilgili çalışmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de düzenlenen etkinlik kapsamında KYK borçlarıyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, ilk kabine toplantısında KYK borçlarıyla ilgili açıklamayı yapacaklarını gençlerin faiz ve enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. "Faize karşı olan iktidarın kendileri" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İlk kabine toplantısından sonra bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız. Faize karşı olan bir iktidarız. Gençlerii faize hatta daha da ileri gidiyorum enflasyona kurban etmeyeceğiz. Yapılacak çalışmanın detaylarını açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

 

KILIÇDAROĞLU: FAİZLİ BORÇLARI ÖDEMEYİN

Öğrencilerin eğitim döneminde aldıkları KYK kredilerinin geri ödemelerine geçtiğimiz günlerde devasa faiz gelmiş, borçlarındaki fahiş artışları sosyal medyadan duyuran öğrenciler isyan etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, bir öğrencinin tweetini alıntılayarak, “Faizli borçları ödemeyin” çağrısı yapmıştı.

Tepkilerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, çalışma yürütüldüğünü söylemişti.

TRT Haber’in bildirdiğine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, KYK kredi borçları ile ilgili ‘uzun bir süredir’ devam eden çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Düzenlemenin, 2022-2023 akademik yılı güz dönemine kadar tamamlanması talimatı verildi.

KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 18 Temmuz’daki kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

KYK BORCU NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

KYK KREDİ BORCU NASIL ÖDENİYOR?

KYK kredi ve yurt ödemeleri Banka ATM'lerinden, ya da internet şubesinden gerçekleştirebiliriliyor.. KYK kredi ve yurt ödemeleri KYK kredi ve yurt ödemeleri ilgili bankanın banka kartıyla veya kredi kartıyla yapabiliyor.

 

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira