Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sıfır konut müjdesi! Ev almak isteyenler işte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşların kolayca ev alabilmesini sağlayacak kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

Vatandaşların kolay bir şekilde ev alabilmesini sağlayacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan kampanya ile birçok vatandaşın ev sahibi olması sağlanacak.

İşte haberin detayları…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeni konut projesi ile orta gelirlinin rahatlıkla konut alabilmesi amaçlanıyor.

ORTA GELİRLİYE DESTEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak hayata geçirdikleri sıfır konut projesi, vatandaşların konut alabilmesini sağlamak amacıyla kuruldu. Ancak rayiç bedellerinden kredi kullanmakta zorlanan kişiler, tek çareyi bir kez daha ikinci el konuta yönelmekte bulundu. Bunun üzerine hükümet, ikinci el konuta da el atmaya hazırlandığını açıklamıştı.

İLK EVİNİ ALACAKLARA ÖNCELİK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfır konut kampanyası için yaptığı açıklamada ‘İkinci el konut desteği için ayrı bir proje yapılacak. Önceliğimiz ilk evini alacaklara ve yeni konut teminine veriyoruz’ şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının devamında ise Roman vatandaşlara özel olarak bir proje çalışması olduğunu, 21 ilde Roman vatandaşlara özel bir proje hazırlandığını ve her vatandaşın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapılmak istendiğini bildirdi.

KREDİ DESTEĞİ VERİLİYOR!

Yürürlüğe giren paketin destek kapsamında, İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya, diğer illerde 2 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanıyor. 16 Ocak'ta başlayan yeni projeye şimdiden 8 bin 27 başvuru yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında, 25 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndan geçen 'Yeni Konut Finansmanı Programına İlişkin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kapsamında, ilk 3 yıl kredi taksitlerine katkı koyulacak ve taksitler bitmediği süre boyunca da geri alınacak olan katkının dışında, yüzde 0,69' dan başlayan konut kredileri 15 yıl vadeli olacak ve sadece yüzde 10 peşinat ile konutlar vatandaşlarımıza sunulacak. Hükümet, vatandaşların konut alma rahatlığını sağlamak için pek çok adım atılmaktadır.

İş Bankası acil personel arıyor! En az lise mezunu personel alımı başladı! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Hisseli tapuların ayrılması nasıl yapılır? Babam 80 yaşında mal satışı yapabilir mi?