Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika KDV açıklaması!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  gündeme ilişkin konulara değerlendirdi.Geçtiğimiz günlerde gıda ürünlerinde KDV indirimini duyuran ve indirimde usulsüzlük yapan marketler için Erdoğan, "Tekrarı halinde bu cezalar daha da artırılarak uygulanır" dedi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçtiğimiz günlerde gıda ürünlerinde KDV indirimini duyuran ve indirimde usulsüzlük yapan marketler için Erdoğan, "Tekrarı halinde bu cezalar daha da artırılarak uygulanır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Marketler de gündemdeki yerini koruyor. KDV indirimine gittiniz ama buna rağmen marketler önce zam yaptı, sonra sözde o indirimler geldi. Vatandaşlar da marketlere çok tepkili. Bir yandan çalışmaları biliyoruz, halihazırda cezalar kesiliyor. Vatandaşların tepkisi cezaların yetersiz olduğu yönünde. Nasıl bir süreç işleyecek?" sorusuna, "Vatandaşlarımız müsterih olsun" yanıtını verdi.

Ticaret Bakanlığı'nın ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığıyla yönelik incelemeler yaptığını vurdulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Burada ciddi bir denetim ve yaptırım mekanizmamız söz konusu. Bunun haricinde bir ürünün fiyatının önce 50 liradan örtülü bir şekilde 100 liraya çıkarılıp sonra da yüzde 40 indirim yapıldığı söylenerek 60 liraya satılması gibi uygulamaların da önünü kestik. Bu yolla enflasyona da aslında önden bir yükleme yapılıyordu. Yine yüksek fiyatlarla alakalı kurulumuz şikayet ya da denetimler sonucu herhangi bir tespiti olması durumunda gerekli cezaları kesiyor ve bunların tahsili sağlanıyor. Aynı şekilde stokçuluğa yönelik tespitlerde de gerekli müeyyideler uygulanıyor. Serbest piyasa ekonomisinin sağladığı alanların suistimaline, vatandaşımızın aldatılmasına ve hakkının yenmesine asla müsaade etmeyiz. Cezalarla ilgili bazı artırımlar söz konusu oldu. Tekrarı halinde bu cezalar daha da artırılarak uygulanır."

"Hal Kanunu ile alakalı bir taslağımız var"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hal Yasası'na yönelik soruya karşılık Erdoğan, tüketiciye yönelik üzerinde çalıştıkları 4 düzenleme bulunduğunu bildirdi. Bunlardan birinin tüketiciyi korumaya yönelik bitme aşamasında bir düzenleme olduğunu dile getiren Erdoğan, "İkincisi e-Ticaret'le alakalı düzenleme. Üçüncüsü perakende ve dördüncüsü de Hal Kanunu. Bunların hepsi birlikte düşünülebilir. Hal Kanunu'yla alakalı bir taslağımız var ama arzu ettiğimiz neticeyi alabilmek için sıralı bazı adımların gerçekleşmesi gerekiyor" diye açıkladı.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının büyük şehirlerin büyük hallerinin çıkışlarında kontrol noktalar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ve Ticaret Bakanlığı'nın denetim personellerinin bulunduğunu aktardı.

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Ayçiçek yağında büyük indirim! Zincir marketlerde 130, bu markette 92 TL!