Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi geldi. İşte ayrıntılar... Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu paylaşımında, 23 Haziran tarihinde açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir son dakika paylaşımında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu paylaşımında, 23 Haziran tarihinde açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla yeni bir düzenlemeyi devreye alma kararı verdiklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle; 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye'nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız" ifadelerine yer verdi. 

Düzenlemeye ilişkin ayrıtnıların Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını "Başta depremden etkilenen yavrularımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diliyorum" diyerek tamamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran 2023 tarihinde tamamlandı. LGS sonuçlarının ilan edilmesiyle LGS tercihleri ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz yıl LGS tercihleri 4 -20 Temmuz tarihlerinde yapılmıştı, bu sene ise tercihler 3 - 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzun pazartesi günü yayımlanması bekleniyor. 

LGS 2023 TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

LGS tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağı merakla araştırılıyor. 

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabiliyor. apılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor. 

Borsa İstanbul yönünü arıyor! BIST 100 bayramdan sonra ne olacak? Yatırımcılar hemen bakın!

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Bankalar yarın açık mı? Özel ve kamu bankaları 9 gün kapalı mı olacak?

Yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? Yaşlılık aylığı alanlar dikkat! Hesaplara tam 3 bin 490 TL yatacak!