Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi! Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaflara son dakika müjdesi geldi. Erdoğan, esnafların aynı cins ticari taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğini belirtti.    Gemlik'te halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonları ilgilendiren yeni müjdeleri peş peşe duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Gemlik'te halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonları ilgilendiren yeni müjdeleri peş peşe duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi! Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında "Evlerde imal ettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sınırını 320 bin liradan, 700 bin liraya çıkarıyoruz" diye konuştu ve geçen senelerde yapılan düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafın kazançlarının gelir vergisinden istisna tutulduğunu anımsattı. 

"Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda 830 bin esnafın hem gelir vergisi muafiyetinden faydalandığına hem de KDV ödemediğine dikkat çekti. 

Esnaflar için bir başka müjdeyi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" ifadelerini kullandı. 

Enflasyonu da kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürmekte kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, üretim maliyetleriyle ilgisi olmayan aşırı fiyat yükselişlerinin arkasındakilerden hesap sorulacağını aktardı. 

Karadeniz gazı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Rezerv değeri 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında hesaplanan bu gazın ülkemize sağlayacağı kazançla geleceğimize yatırım yapacağız" diye konuştu. 

Açıklamasının devamında "Ülkemizin sanayisini, tarımını, enerjisini, altyapısını büyütmeden soframıza koyduğumuz ekmeği büyütemeyiz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğani Türkiye'nin Yüzyılı ile bunun başarılacağına dikkat çekti. 

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK 

Erdoğan, kurulması planlanan Aile ve gençlik bankasına da değindi ve "Amacımız aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz" diyerek, ev hanımlarının da primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarının sağlanacağını vurguladı. 

Gençlere de destek verileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız" diyerek, 2 sene ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi de verileceğini açıkladı. 

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Murat Kurum'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!

İstanbul Üniversitesi 453 sözleşmeli personel alıyor! KPSS'den en az 50 puan alanlar dikkat! Şartlar peş peşe açıklandı!