İş Fırsatları

Cumhurbaşkanı kararı imzaladı! KPSS’siz 2000 personel alınacak! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karara imza attı. 2000 personel KPSS’siz şekilde işe alımları yapılacak. İşte detaylar!İşte ayrıntılar…

Resmi Gazete'de yayınlanan karar neticesinde, 2 bin kişilik pano ayak üretim işçisi kadrosuna alımı yapılacak. İşte ayrıntılar…

3 Mayıs 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamaya göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) personel açığı bulunmaktadır. Bu personel açığını kapatmak için 2 bin gruplu pano ayak üretim işçisi alımı gerçekleştirilecek. Bu bahsedilen karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve kamu iktisadi girişimleri ve bağlı ortaklarının 2023 yılına ait genel yatırım ve finansman programında değişiklik yapılmasına dair ekli kararın yürürlüğe konulmasına dair bir açıklama olarak açıklandı.

PANO AYAK ÜRETİM İŞÇİSİ NE İŞ YAPAR?

Pano ayak üretim işçileri, yeraltı iş yerlerinde çalışmakta olan, panolardaki kazı sistemlerini uygulayabilen, tahkimat yapabilmekte ve olası tehlikelerde kendilerini kurtarabilen işçilere denilmektedir. Bu işçilerin görevleri içerisinde, ocaklarda oluşabilecek tehlikelere karşı gerekli önlemleri almak da yer alır.

TTK TARAFINDAN RESMEN DUYURULDU!

TTK, personel açığına çözüm bulmak amacı ile bu alımı yapacak ve başvuru tarihleri hala netleşmemiş olsa bile çalışmaların kısa sürede sonlanarak başvuruların açılması beklenmektedir. Başvuruların hangi tarihler arasında alınacağı hakkında edinilecek olan daha fazla bilgi, TTK tarafından resmi olarak duyurulacaktır.

Bu karar, iş arayanlar için umut ışığı gibi bir haber niteliğindedir. Ama, bu işin riskli olduğu da unutulmamalıdır ve çalışacak kişilerin gerekli eğitim ve deneyime sahip olmaları gerektiği unutulmaması gerekmektedir. Bu bilgilere ek olarak, başvuru yapacak adayların, işin gerekliliklerini anlamaları ve bu işin kendileri için uygun olup olmadığını değerlendirmeleri önem arz etmektedir.

TİCARET BAKANLIĞI DA DUYURU YAPTI!

Ticaret Bakanlığı, farklı pozisyonlarda 92 memur alımı yapılacak. Ticaret Bakanlığı, Bakanlık çerçevesinde oluşan açığı kapatmak üzere çeşitli alanlarda 92 memur alımı yapacağı duyuruldu.