Ekonomi

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.Bu müjde kapsamında tüm abone gruplarında elektrik faturalarında %15 indirim uygulanacak

Bugün itibariyle Cumhurbaşkanın açıkladığı elektrik ve doğalgaz indirim müjdesi uygulanmaya başladı. Bu müjde kapsamında tüm abone gruplarında elektrik faturalarında %15 indirim uygulanacak. Sanayi aboneleri için 100 kilovatsaat tüketim karşılığı olan 409 TL'lik fatura 348 TL'ye, mesken aboneleri için ise 173 TL'lik fatura 147 TL'ye düşecek.

 

Nisan ayında tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Nisan ayından itibaren tüm abone gruplarında elektrik faturalarında yüzde 15 indirim yapılacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen tarife tablosu Resmî Gazete 'de yayınlandı. Tabloya göre, orta gerilim seviyesinden bağlı sanayi abonelerinin 100 kilovatsaat tüketimi için ödeyeceği 409 TL'lik fatura tutarı, 348 TL'ye düşecek. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamanın ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından henüz bir resmî açıklama yapılmadı. Ancak, yapılan indirimin mesken faturalarına yansıyacağı düşünülüyor.

 

 

Elektrik ve doğalgazda indirim müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), serbest piyasada uygulanan elektrik tavan fiyatını düşürdü. EPDK'nın aldığı karara göre, 1 Nisan itibarıyla elektrik tavan fiyatı yüzde 14,75 oranında indirilerek 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwh'ye düşürüldü. Bu sayede tüketicilerin olağanüstü maliyet artışlarından korunması ve enerji güvenliğinin devam ettirilmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, tüketicilerin güvende kalması için devreye alınan AUF uygulaması da Ekim ayına kadar 6 ay süreyle uzatıldı. Bu sayede enerji piyasasında yaşanabilecek olası risklere karşı önlem alınarak tüketicilerin mağdur olması engellenmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, millete güzel müjdelerinin olduğunu duyurdu. Bayramları birleştireceklerini ifade eden Erdoğan, tüm abone gruplarında elektrikte %15 indirime gidileceğini ve sanayicilerin kullandığı doğal gaz tarifelerinde %20 indirim yapılacağını belirtti. Verilen indirimlerin vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararların ülkemize hayırlı olmasını diledi.

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

Elektrik, su, doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Kuveyt Türk’le faturalarınız bedavaya geliyor!