Ekonomi

Cumhurbaşkanı resmen açıkladı! Ehliyet affında son dakika!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte ehliyet affı bekleyen binlerce kişiye müjdeli haber geldi! Peki, ehliyet affı kimleri kapsıyor? Bu açıklamayla beraber ehliyet affı bekleyen binlerce vatanadaşa sevindiren haber geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı. Bu açıklamayla beraber ehliyet affı bekleyen binlerce vatanadaşa sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak." şeklinde konuştu. Peki, ehliyet affı kimleri kapsıyor?

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca sürücüyü etkileyecek ehliyet affı alma ve cezalarla ilgili kararı açıkladı.

Borç yapılandırma paketi kapsamında; alkol, uyuşturucu, yaralama, drift ve ehliyetsiz araç kullanma suçlarına ilişkin sürücü cezaları kaldırılacak. Bu düzenleme ile beraber 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecek.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara müjdeyi şu şekilde verdi:

"Ölümlü trafik kazalarında son 5 yılda azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracatımız nedeniyle kara yollarındaki ticari seferlerde artış yaşandı. Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak."

EHLİYET AFFI GELMEYEN CEZALAR HANGİLERİ?

- Alkollü araç kullanma
- Uyuşturucu etkisi altında araç kullanma
- Ölümlü ve yaralanmalı kaza
- Drif atma
- Aday sürücülük

EHLİYET CEZA PUANI SİLİNECEK Mİ?

Yukarıda belirtilen alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ehliyet ceza puanları silinecek.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre suç sayılan bir fiilden dolayı ceza alan sürücü, aldığı her ceza için yönetmelikte belirlenen esaslara göre ceza puanı alır. Trafik ihlali tarihinden önceki bir yıl içinde 100 ceza puanı alan sürücüye (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Aynı sene içinde ikinci kez (100) puanı dolduran sürücüler psikolojik ve psikiyatrik muayeneden geçirilir ve ehliyetleri dört ay süreyle askıya alınır. Yapılan inceleme sonucunda araç kullanma yasağı olmayanların belgeleri süre sonunda iade edilir.

Yılda 3 ceza puanı alan sürücülerin ehliyetleri süresiz olarak askıya alınır. Trafikte ölüme sebebiyet veren sürücüye (1) yıl ehliyetten men cezası verilir.

Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.

Emekliler dikkat! Maaşlar faizi ile geri alınacak! Bunu yapan emekliler karalar bağlayacak!
Dolar 25 TL mi olacak? Uzman isim resmen açıkladı! Gören duyan inanamadı! 
PTT kapısında sıra oluştu! Müjdeyi resmen açıkladı! Bunu bilmeyen sonra dizini döver!