Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı talimat verdi! Çiftçilik ve hayvancılıkta yeni dönem start alıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde tarım ve hayvancılık ile ilgili birçok vaatte bulundu. Yeniden cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bu vaatler gündemde yer almaya devam etti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Beştepe’deki balkon konuşmasında, yeni dönemde tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını aşağı çeken, üretici gelirlerini yükselten, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistemin oluşturulacağına işaret etti.

Akıllı köyler, il il arazi planları, arz güvenliğine sıkı takip ülkenin yeni dönemdeki tarımsal politikaları arasında bulunuyor. Peki, tarımda hangi yenilikler yaşanacak? İşte detaylar...

Milliyet'ten Meltem Güneş'in haberine göre; Artan nüfus, doğal afetler, iklim değişikliği, göç ve salgın hastalıklar, dünyada tarım ve gıda politikalarının stratejik önemini hatırlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimden sonra verdiği mesajlarında, inşa edilecek “Türkiye Yüzyılı”nın adımlarından birinin istikrarlı ve güçlü tarımsal üretim olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’nin dünya gıda sektöründeki önemine dikkat çeken Erdoğan, tarımın üçlü sistemle daha da güçleneceğini belirtti.

Yeni dönemde tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşüren, üretici gelirlerini artıran, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistem hayata geçirilecek.

İL İL ARAZI PLANI!

Seçim vaatleri arasında da dikkatleri üstüne çeken tarım politikaları kapsamında stratejik ürünlerin yeterliliğini izlemek üzere arz güvenliği takip sistemi kurulacak. Yerli ve milli tohumculuğu geliştirmek amacıyla ihtisas tohum üretim bölgeleri oluşturulacak.

Hisselilik, mülkiyet ve parçalılık gibi nedenlerle yardım alamayan üreticiler kayıt altına alınarak desteklerden yararlandırılacak.

Her il için arazi kullanım alanları hazırlanacak tarım, mera alanları ile tarım dışı alanları tespit edilecek. Çevre dostu yeni su ürünleri yetiştiricilik bölgeleri oluşturulacak. Tarım ve kırsal kalkınma programlarının tek elden yönetilmesi için Ulusal Kırsal Ağ sistemi kurulacak.

AKILLI KÖYLER

Sağlık ,eğitim, iletişim ve enerji altyapısıyla beraber üretimin merkezi olan kırsalın çiftçiler başta olmak üzere vatandaşlar tarafından tercih edilen cazibe merkezileri olmasını sağlayacak, bütüncül bir kırsal alan modeli doğrultusunda “akıllı köyler” yapılacak.

Söz konusu bu köyler, öncelikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde, zarar görmüş her türlü tarımsal yapıların bulunduğu yerlerde inşa edilecek.

Marmara depreminin eli kulağında: Minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olacak! Uzman isim yine korkuttu!

3 bankada peş peşe çok büyük deprem! Ziraat, Akbank, Garanti resmen açıkladı! Hemen bakın!