Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zammını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz milyonların beklediği Asgari ücret ara zammına ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haber Global ekranlarında canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz milyonların beklediği Asgari ücret ara zammına ilişkin açıklama yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'ın konuya ilişkin değerlendirmeleri...

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zammını değerlendirdi. 

Yılmaz, "Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi. Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız. Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz."diye ifade etti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN HANGİ RAKAMLAR KONUŞULUYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı için kritik toplantısı bugün gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ile bugün saat 10.00'da asgari ücret için bir araya gelecek.

13 Haziran'da yapılan toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı. Bu kez işçi kesiminin zam oranına dair taleplerini iletmesi bekleniyor.

BAYRAMDAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR!

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor.  5 üye hükümeti, 5 üye de işveren ve 5 üye işçi tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla belli olacak.

8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde ne kadar olacağı Kurban Bayramı'ndan önce belli olacağı öngörülüyor,.

Konuya dair değerlendirmeler de bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’te açıkladı. Bayram, Vedat Bilgin'in 500 dolar olacak açıklamasını yapığını anımsatarak"Asgari ücret parametresi sadece dolar değil bununla alakalı bir sürü parametre var" dedi.

Kamu işçilerine verilen yüzde 45 zam olduğunu hatırlatan Bayram, "Bu pencereden bakacak olursak 11 bin 500 ile 12 bin 300’ler seviyesinde asgari ücretin şekilleneceğini öngörüyoruz" diye kaydetti. 

Bayram, yüzde 40 artış olması durumunda 11 bin 910, yüzde 45 olursa ise zammı 12 bin 345 lira olacağı öngörüsünde bulundu. 

Canlı altın fiyatları: 19 Haziran Pazartesi gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? Altın yatırımcıları acil bakın!

Gıdada yeni zamlar kapıda: Ekmek 8-10 TL'ye yükselebilir! 

Gençlere 1.000 lira bayram ikramiyesi verilecek mi?