29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir programı çerçevesinde İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) iş insanlarıyla bir araya geldi. Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, 14 bin 512 adet konutun yapımının sürdüğünü söyledi.



Menemen- Aliağa Çandarlı Otoyolu, Konak Tüneli,  İzmir  Manisa Sabuncubeli Tüneli'ne pek çok projenin bittiğini ifade eden Yılmaz, "Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar ve dış hatlar terminali yurttaşların hizmetine sunuldu. İzmir bir liman kenti. Limanlar İzmir için çok önemli. Sağlık sektöründe bin 921 yatak kapasiteli 16 hastanemiz, 117 sağlık tesisini yaptık.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Hâlihazırda 2 bin 60 yatak kapasiteli Bayraklı Hastanesi'nin yapımı devam ediyor. Kısa sürede de bitecek. 2 binin üstünde yeni yatak kapasitesi ile İzmir sağlık sektöründe çok farklı bir lige çıkacak. Sağlık turizmi yetmez, İzmir'in sağlık endüstrilerinde de gelişmesi gerekiyor. Bir deprem meydana geldi. 3 bin 286 adet konut dahil olmak üzere kentsel dönüşüm konusunda 14 bin 512 adet konutun yapımı sürüyor. İzmir'imizin mutlaka risklerini azaltıcı biçimde bakmamız ve risk analizlerini çok güçlü yapmamız gerekiyor. Şimdiden riskleri yönetiyor olmamız lazım. Kriz yönetmek istemiyorsak riskleri yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

'DÜNYA EKONOMİSİNDEN ÇOK DAHA HIZLI BİR BÜYÜME PERFORMANSIMIZ VAR'

Son 20 senede dünya ekonomisinin yıllık ortalama yüzde 3,6 oranında büyüme kaydettiğini ve Türkiye ekonomisinin ise yıllık ortalama 5,5 oranında büyüdüğünü vurgulayan Yılmaz, "Yaklaşık 2 puan dünya ortalamasının üstünde büyümemiz var. 20 sene gibi, 50 sene gibi uzun dönemlere baktığınız zaman 1 puan bile çok önemlidir. Uzun süreçte ekonomimizi diğer ekonomilere göre 2 kata, 3 kata yükselti. Son 20 senedeki bu performansımız oldukça önemli. Fakat son zamanlarda küresel tedarik zinciri problemleri ile enerji ve gıda fiyatlarında meydana gelen artışların yol açtığı durum, bütün dünyayı negatif etkilemiştir. Şu anda küresel ekonominin 2023’te yüzde 3 veya altında büyüyeceği öngörülüyor. Bizde ise son 3 seneyi değerlendirdiğimizde küresel ekonomiden çok daha hızlı bir büyüme performansımız var. 2020- 2022 yıllarında, 3 senelik süreçte küresel ekonomi yıllık ortalama 2 bandında büyüme kaydetti. Öte yandan, Türkiye ekonomisi aynı dönemde yıllık ortalama 6 büyüdü” ifadelerini kullandı.

Bursa’da üretilen Renault Clio yenilenen tasarımı ve özellikleriyle Türkiye’de satışta!

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

ŞOK’ta Sütaş tam yağlı yoğurt 30 TL’ye, dört kapaklı çok amaçlı dolap 1.699 TL’ye, robot süpürge 8 bin 999 TL’ye düştü!

 


Geri Dön