27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ocak zammıyla ilgili yeni açıklama yaptı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika memur ve emekli maaş zammı açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Yılmaz, hayat pahalılığı sorununun üstesinden geleceklerini belirtirken, "Memur, işçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda son dakika açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz  "Orta Vadeli Program (OVP) ile 3 senelik çerçeveyi ortaya koymuş kamu kurumları bütçelerinin hazırlanması için yasal süreci başlatıklarına dikkat çekerek, "12. Kalkınma Planı dün itibarıyla Cumhurbaşkanımızın imzası ile gazi Meclis'imize sunulmuştur. Bütçe kanunu teklifimizin Meclis görüşmelerine Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız ekim ayı içinde başlıyoruz" diye ifade etti. 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

YILMAZ: "HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

2024 bütçesi Türkiye yüzyılı inşa etme yolunda gazi Meclis'e sundukları ilk bütçe olduğu bilgisini veren Yılmaz, "Bu dönemde temel önceliğimiz depremle yıkılan şehirlerimizi daha iyi şekilde yeniden ayağa kaldırmak geleceğe dönük afet risklerini azaltmaktır" şeklinde ifade ederek, "Bir başka hedefimiz mali ve para politikalarını güçlendiren anlayış içerisinde fiyat istikrarını sağlama hedefine katkıda bulunmaktır. Hayat pahalılığı sorununun üstesinden geleceğiz" dedi.

OCAK ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ocak ayı maaş zamları hakkında konuştu. Yılmaz, enflasyonla mücadeleye dair şeffaf, güvenilir politika adımlarını yerinde, zamanında hayata geçirmekte, düşük enflasyon seviyesine kalıcı şekilde ulaşıncaya kadar sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Yımaz bu kapsamda, "Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi memurumuzu, işçimizi, emeklimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceğiz." diye belirtti. 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

BAKAN IŞIKHAN'DA ZAMMA İŞARET ETTİ

Öte yandan Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maş zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere için gereken adımları atacaklarını söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı halen 7 bin 500 lira olarak uygulanıyor. Bağ-Kur ve SSK emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor.

Aynı ürünün ikincisi 50 indirimle satılacak! Sepet dolduracak çılgın kampanya başladı!

Aman dikkat cezası 6 bin 707 TL! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!


Geri Dön