28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika dolar kuru açıklaması! Hareketlilik beklemiyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika dolar kuru açıklaması! Hareketlilik beklemiyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dolar kuruna yönelik tahmin ve açıklamalarda bulundu. Kurda herhangi hareketlilik beklemediklerini belirten Yılmaz, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz. '' dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur hedefi ve tahminlerini belirterek önümüzdeki dönemlerde bir hareketlilik beklemediklerinin altını çizdi. Yılmaz: "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan son dakika dolar kuru açıklaması! Hareketlilik beklemiyoruz!

KURDA HAREKETLİLİK BEKLEMİYORUZ!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişinin odağında. Ekonomi gündeminde yükselen dolar kuru yer alıtken vatandaşlar doların ne kadar olacağını ve yönünü merak edip araştırıyor. Konu ile ilgili araştırmalar yapan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan son dakika dolar kuru açıklaması geldi. Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkin tahminlrtini açıklayarak, kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizdi.

Yılmaz, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" diyerek, açıklamalarına devam etti. 

''BİZİM SERBEST KUR REJİMİMİZ VAR''

Yılmaz, Kurdaki gelişmeler özellikle nominal büyümenizi etkileyebileceğine dikkat çekerek '' Hedeflerinizi farklı yerlere taşıyabiliyor ama burada satın alma gücü paritesine gittiğiniz zaman kur etkisinden arındırılmış bir şekilde gelişmeleri takip edebiliyorsunuz; onun da altını çizmek isterim'' dedi.

''Bizim serbest kur rejimimiz var'' diyen Yılmaz kurun değerini piyasada arz ve talep şartları belirlediğini belirterek,  gelişmelere göre gündelik olarak veya dönemsel olarak çeşitli hareketlilikler yaşandığına dikkat çekti. Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ''Bunlar ne bir tahmindir ne de bir hedeftir, bunlar sadece çalışırken ister istemez çıkan sonuçlardır." dedi.

Cevdet Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yaptıklarının belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi.

Deutsche Bank'tan flaş euro/dolar tahmini! Yıl sonu beklentisini aşağı yönlü olarak revize etti!

İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru

22 Ekim Pazar dolar/TL ne kadar? Dolar bugün kaç lira oldu? Güncel dolar alış-satış fiyatı


 


Geri Dön