Ekonomi

Cumhurbaşkanı’ndan açıklama! Asgari ücret zammı ne zaman? Asgari ücret 2023 Temmuz zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretin Temmuz ayında ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte bu konudaki detaylar!Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi bulunmaktadır

Asgari ücret zammına dair son dakika açıklamalar merakla takip ediliyor. Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi bulunmaktadır. Bundan dolayı da bu konu pek çok kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Peki “2023 asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte bu soruların yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücrete Temmuz ayında tekrardan zam yapılacağı mesajını verdi. Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu tarafından bilindiği üzere görüşmeler yapıldı ve sonrasında ise 2023 yılı asgari ücret 8 bin 506 liraya ulaşmıştı. Şimdi ise gözler 2023 temmuz ayı asgari ücret zammında.

2023 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Son olarak en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine yaklaşması ile ara zam beklentisi meydana geldi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ara zam yapılıp yapılmayacağına dair de yapılan tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak'' şeklinde konuşmuştu.

Önümüzdeki dönemde asgari ücrete enflasyonun üstünde artışlar ile beraber çalışanların refah payı almasını sağlayacaklarına vurguda bulunan Erdoğan “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu sene de temmuz ayında asgari ücrete artış yaşayacağız” diye konuştu.

2023 TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret ara zam oranları hala netlik kazanmadı. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmeler ile zam oranları belirlenmiş olacak.  Brüt ve net asgari ücretin temmuz ayında açıklanacağı öngörülüyor.

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

2023 yılında asgari ücret 8,506 lira oldu. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt olarak 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 olarak belirlenmiştir. Bu bilgilere göre; 2022 Ocak ayına göre net asgari ücret artış oranı yüzde 100, 2022 yılı Temmuz ayına göre yüzde 54,66, yıllık ortalamaya bakıldığı zaman artış oranı da yüzde 74,43 olarak artış yaşanmıştı.