Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı'ndan depremzedelere son dakika açıklaması! Şartsız, koşulsuz ve geri ödemesiz 10 bin TL ödenecek!

Trajik felaketin ardından, etkilenen aileler için mali destek önlemleri başladı. Erdoğan, depremzedelerin hesaplarına 10 bin TL ödeneceğini açıkladı. Tüm detaylar burada...Peki 10

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelere destek amacıyla bir miktar da maddi yardım başlatıldı. Peki 10.000 TL ne zaman ödenecek? Tüm detaylar haberde bulunabilir.

DEPREMZEDELERE 10 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından depremden etkilenen vatandaşların hesaplarına ilk olarak 10 bin TL'nin yatırılacağını duyurdu.

Konu hakkında henüz tarih gibi bir resmi açıklama yapılmadı ancak 10 bin TL ödemelerin aile başı yapılacağı öğrenildi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis şehirlerindeki depremden etkilenen vatandaşlar ödemelerden faydalanacak. 

6 Şubat tarihinde ilk olarak gece 04.17 saatinde 7.7'lik deprem Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanmış ve 10 farklı şehri etkilemişti. Daha sonra çalışmaların sürdüğü esnada yine merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan ilçesi olan 7.6'lık bir deprem daha yaşandı. İki büyük deprem bütün şehirlere büyük hasar verirken milyonlarca insanı kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

İlk deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Deprem Doğu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde de hissedildi. Depremden en çok Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Şubat'ta deprem bölgesine giderek bir açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklama sırasında 8 bin 574 sivilin hayatını kaybettiğini, 49 bin 133 kişinin yaralandığını ve 6 bin 744 binanın yıkıldığını belirterek AFAD'ın faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi. Deprem 10 ili çeşitli şekillerde vurdu ve hepsinde arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeden gelen haberlere göre, soruşturma AFAD ve yerel makamlarla işbirliği içinde sürdürülüyor. Erdoğan, ilk gün bazı zorluklara rağmen diğer günlerde kontrolün sağlanacağını, enkaz kaldırma çalışması sırasında enkaz kaldırma işlemine başlanacağını duyurdu.

Erdoğan, vatandaşları asla sokakta bırakmayacaklarını söyledi. Aynı zamanda Erdoğan'ın değindiği bir diğer nokta da Antalya, Alanya, Mersin gibi illerdeki otellerle görüşmelerin sağlanarak burada yer alan otellerde depremzede vatandaşların kalabileceği ile ilgiliydi. Açıklamalara göre gitmek isteyen vatandaşlar için tüm seçenekler seferber edilirken, akaryakıt sorununun da önüne geçildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD'ın dışında hiçbir provokatif açıklamanın dikkate alınmaması gerektiğini, günün dayanışma günü olduğunu ve tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Depremden etkilenen vatandaşlar için önce hane başına toplam 10 bin TL'nin hesaplarına yatırılacağı ortaya çıktı. Depremden etkilenen kırsal merkezlerde çalışmalar devam ediyor, ancak raporlar bazı köylere ulaşmanın zor olduğunu da içeriyor.

Aile Bakanlığı`ndan flaş açıklama! Tek bir tık ile 1.600 TL ödeme alacaksınız!
Altın almak isteyenler hemen baksın! Uzman isim tarih vererek öyle bir açıklama yaptı ki!..
Uber tamamen ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor!