Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları gündemde iken, öğrenciler Cumhurbaşkanlığı bursuna dair de araştırmalara başladı. İşte Cumhurbaşkanlığı bursuna dair bilinmesi gerekenler!Ülkemizde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere “5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun” hükümlerine göre karşılıksız verilen paraya denilmektedir

CUMHURBAŞKANLIĞI BURSU NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı bursu, Yurtkur da başbakanlık bursu kısaca şöyle tanımlanmaktadır. Ülkemizde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere “5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun” hükümlerine göre karşılıksız verilen paraya denilmektedir. '

KYK BURSU NASIL KESİLİR?

KYK bursunu alanlar her ay burslarını alabilmektedir. KYK bursu belli durumlarda kesilebiliyor. Alınan KYK bursun devam edebilmesi için not ortalamanın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarına göre 2.00 ve üzeri olması gerekir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olması, öğrencinin vefat etmesi, Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ya da bu suçun tekrarlaması, Öğrencinin okulu bırakması, 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçilmesi KYK bursunun kesilmesine sebebiyet verir.

İşte “Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?” sorusunun yanıtı ve bu konudaki diğer merak edilen ayrıntılar…

CUMHURBAŞKANLIĞI BURSU NE KADAR?

Cumhurbaşkanlığı burs miktarı ne kadardır? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır.  Cumhurbaşkanlığı bursu, 2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı da aylık olarak 650,00 TL verilmiştir.

KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıp, burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK BURSU GERİ ÖDEMELİ Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerine verdiği burs imkanı, maddi geliri yetersiz olan öğrencilere karşılıksız olarak ödenmektedir. KYK burs başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler bu geri ödemesiz olarak verilmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar burs başvurularını http://turkiye.gov.tr'den adresinden yapabilirsiniz.”

Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenebilirim?

Emekliler faizsiz kredi kullanabilir mi?

KYK burs neye göre veriliyor? KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir?