28 / 04 / 2024

Cumhuriyet İlköğretim Okulu kütüphane olacak!

Cumhuriyet İlköğretim Okulu kütüphane olacak!

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın yanı sıra çok sayıda tanınmış kişinin mezun olduğu Mersin"in Silifke ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulunun kütüphane olarak hizmet vereceği bildirildi



Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın yanı sıra çok sayıda tanınmış kişinin mezun olduğu Mersin"in Silifke ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulunun kütüphane olarak hizmet vereceği bildirildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Kaymakam Fatih Damatlar, Milli Eğitim şžube Müdürü Cemalettin Turan ve bazı siyasi parti temsilcileri, binada incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından 269 öğrencinin eğitim gördüğü okulun İl Özel İdaresine ait binaya taşınmasına karar verildiği belirtildi. Kaymakam Damatlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncesinde konak olarak kullanılan binanın Mirza Bey"in 1910 yılında bağışlamasının ardından eğitime kazandırıldığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk"ün de 28 Ocak 1925 tarihinde 'Sultan Mektebi' olarak hizmet veren binayı ziyaret ettiğini hatırlatan Damatlar, 'Bina o günden beri hizmet veriyordu. Ancak artık binada tadilat yapılması gerekiyor. Bu kapsamda da çalışmalara başlayacağız' dedi. Öğrencilerin başka binaya taşınmasına karar verildiğini ifade eden Damatlar, şöyle konuştu:

'Tarihi yapıyı kütüphane olarak dizayn edeceğiz. 4 ve 5. sınıfı okuyup 1939 yılında mezun olan Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın yanı sıra, eski bakanlardan Yıldırım Aktuna, aralarında AK Parti Mersin Milletvekili Üskül"ün de bulunduğu kişiler ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk"un yanı sıra topluma mal olmuş çok sayıda kişinin yetiştiği okul, düzenleme sonrasında da yeni nesillerin gelişimine katkı sağlayacak.' Zafer Üskül de yapılacak çalışmalara ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirerek, 'Bu binadan çok sayıda ülke geleceğine yön veren isimler çıktı. Bundan sonraki süreçte de ilçemizin adını duyuracak nice yeni isimler buradan yararlanacak' diye konuştu.
A.A


Geri Dön