28 / 04 / 2024

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...



Yerli turistlerin gözdesi olan Ayvalık otel yatırımlarına doymuyor. Ayvalık'ın gözdesi Cunda Adasının da ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Para'da yer alan habere göre, Cunda'da çok iyi turizm yatırımları hayata geçirildi. Ayvalık ilçesi Turizm Geliştirme Birliği'nin verdiği bilgilere göre Cunda Adası'nda yaklaşık olarak 130 otel ve pansiyon bulunuyor. Bu otellerden dikkat çeken bir tanesi de devletin açtığı uygulama oteli. Cunda Adası'nda yüksek kata izin verilmiyor. Yeni hayata geçirilecek olan binaların da tarihi dokuya uygun şekilde yapıması gerekli. Cunda Adası'ndaki otel sayısının yakında 150'ye ulaşması planlanıyor.

Cunda Adası na Moshonisi otel geliyor!

Cunda Adası'nda son olarak adı "Moshonisi " olan yeni bir otel açılacakmış. Osmanlının Cunda Adası'na verdiği isim olan  Moshonisi  'Kokulu Ada'  anlamına geliyormuş. İnşaatın 2019'da yılında başladığı projenin mimarisini Haustell Mimarlık yapıyormuş. Otelin arsa sahibi ise Ayhan Özkan.
Tekyön Tünel San.ve Tic. Ltd. Şti inşaatı yapan firmaymış. Para'dan Özlem Kapar Bayburs'un aldığı bilgilere göre Moshonisi otel Cunda Adası'nın ilk beş yıldızlı oteli olacakmış. 

 

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!


Geri Dön