Kent Haberleri

Cüzdanınızda 1 euro bile varsa acele edin! Euro 24 gün sonra bu kadar olacak

Euro kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Cüzdanında bile eurosu bile olanlar euro kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Euro için 24 gün sonrası işaret edilerek, ipuçları gelmeye başladı.Son zamanlarda güçlü doların baskısı altında kalan euro, en dip rakamlara düştü

Euro/TL 7 Ekim 2022 Cuma günü, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda merakla takip edilmeye devam ediyor. Son zamanlarda güçlü doların baskısı altında kalan euro, en dip rakamlara düştü.

Euro dolar paritesi 0,95'lere kadar düşerken euro yatırımcıları endişelenmeye başladı. Konu ile ilgili araştırmalarını sürdüren yatırımcılar euronun ne kadar olacağını araştırıyor.

Euro için 24 gün sonrası işaret edilerek ne kadar olacağına yönelik ipuçları ortaya çıktı. Peki euro/TL bugün ne kadar? Euro bugün kaç lira? 7 Ekim 2022 euro ne kadar? Euro ne kadar olacak? Euro yükselecek mi, düşecek mi? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? EURO BUGÜN KAÇ LİRA? 7 EKİM 2022 EUR KAÇ TL?

Euro kuru bugün güne değer kayıpları ile başladı. Euro haftanın son işlem günü olan 7 Ekim 2022 Cuma günü dolar karşısında değer kaybetti. Bugün euro dolar paritesi güne 0,97 seviyesinde başladı. Dün parite 0,99 seviyesinde işlem görümüştü.

Bugün euro alış fiyatı 18,15 TL, satış fiyatı ise 18,16 TL seviyesinde güne başladı.

Peki euro kurunda neler oluyor? 24 gün sonra piyasalarda neler olacak? Euro 24 gün sonra ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

EURO 24 GÜN SONRA BU KADAR OLACAK

24 gün sonra yani, 1-2 Kasım tarihleri saat 21:00'da Fed'in faiz kararını açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz ay açıklanan faiz kararında Fed 75 baz faiz artışı yaparken, piyasaları resmen alt üst etti. Fed'in faiz kararından sonra dolar hızla rekor seviyelere yükselirken, euro ve diğer gelişmiş ülke para birimleri, sterlin, yuan gibi para birimleri sert düşüşler hatt çöküşler yaşadı. 

Fed, 24 gün sonra açıklayacağı faiz kararına odaklanırken piyasalar merakla o günü vekliyor. Fed, enflasyon düşene kadar faiz kararlarını artıacağına yönelik yaptığı şahin açıklamar piyasalarda tansiyonu yükseltirken son dakika açıklamar da gelmeye devam ediyor.

Fed'in alacağı faiz kararına yöenlik Birleşmiş Milletlerden çağrı geldi. Birleşmiş Milletler para politikası kaynaklı bir küresel durgunluk riski konusunda FED'i uyardı ve Fed ile beraber dünya merkez bankalarına yeni bir strateji çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) özellikle de gelişmekte olan ülkeler için ciddi sonuçlar doğuracak adımları tekrar gözden geçirilmesini istedi.

"Aşırı parasal sıkılaştırma bazı ülkeler için bir durgunluk ve ekonomik istikrarsızlık dönemi başlatabilir" denen raporda, "Merkez bankalarının resesyon yaratmadan daha yüksek faiz oranlarına güvenerek fiyatları aşağı çekebileceklerine dair herhangi bir inanç, ihtiyatsız bir kumardır" değerlendirmesi yapıldı.

Bu gelişmeler ardından Fed'in faiz kararı konusunda son zamanlarda ikilemde kaldığı gündeme gelse de, vereceği karar sonucunda tekrar 75 baz puan artışı gerçekelirse piyasalar tekrar alt üst olacak.

Dolar hızla yükselmeye devam edeceği ve euronun düşeceğine yönelik beklentiler var. Euro kuru şuanda 18,16 seviyesinde işlem görürken fed'in 24 gün sonrasında faiz kararının sonucu artırma yönünde olması durumunda 18 TL seviyelerinin altına düşmesi bekletiler arasında yer alıyor.

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında

Elimizdeki euroları bozduralım mı, bekletelim mi? Herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı