Sektörel

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Orta gelir grubunun barınma sorununu çözmek amacıyla kooperatif modeliyle markalı konut projeleri hayata geçiren ve kar amacı gütmeyen CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi yeni projeler için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre CVS Hava Kent, mega kent İstanbul projelerinden sonra Anadolu’da yer arayışına başladı. CVS Hava Kent’in hedefinde ise İzmir, Muğla ve Ankara var.

Dünya'dan Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, ev sahibi olmak isteyenlere Ziraat Katılım Bankası’ndan kredi imkanı da sunan Hava Kent’te fiyatlar 2 milyon 750 bin Türk Lirası ile 4 milyon 250 bin Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor.

Verilen detaylara göre, mega kent İstanbul’da havalimanları bölgesinde konut üretimi yaptıklarını ve toplamda 144 konutluk Taşoluk-1 projesini hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Taşoluk-2 ve Tuzla Aydınlı projelerinde de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’da büyümenin yanı sıra modeli İzmir, Muğla ve Ankara’ya taşımayı hedeflediklerini dile getiren CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş “Başkent Ankara’yı gündeme aldık, Bodrum ve İzmir merkez ile Urla’da da yer bakıyoruz. Arsa fiyatları çok yüksek olduğu için temkinliyiz” diye konuştu.

Fiyatlar 2 milyon 750 bin liradan başlangıç gösteriyor

Paylaşılan detaylara göre, müteahhit karı olmaması ve tapu harcının düşük olması sebebiyle diğer projelere göre yüzde 60 daha ucuza konut sattıklarını kaydeden CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Tuzla projelerinde 2 oda 1 salon dairelerin fiyatlarının 2 milyon 750 bin lira, 3 oda 1 salon dairelerin fiyatının ise 3 milyon 250 bin liradan başladığını kaydetti.

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çavuş ayrıca açıklamasıda “Ziraat Katılım Bankası’ndan 2 oda 1 salon konut için 1.5 milyon lira, 3 oda 1 salon konut için 2 milyon TL kredi desteği sağlıyoruz” dedi. Söz konusu bu projelerden bir kişinin en fazla 2 konut alabildiğini belirten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, aylık ödemeleri de 26 bin Türk Lirası olarak aktardı.

Uluslararası ödüllü proje

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş açıklamasında inşaatının yüzde 50’lik bölümünü tamamladıkları Taşoluk-2 projesinde İngiltere’den de tasarım ödülü aldıklarını söyledi.

Erkut Çavuş açıklamasında “İstanbul Havalimanı’na 5 kilometre mesafede yer alan Taşoluk-2 projesinin mimarı Cihan Sinan Bostancı. Projenin de aldığı ‘European Property Awards 2022’ tasarım ödülü ile 100 yıllık Türkiye tarihinde ödül alan ilk yapı kooperatifi olduk. Söz konusu bu projenin dışında yine Arnavutköy Haraççı mahallesinde 150 konut, Anadolu yakasında Sancaktepe / Samandıra mevkiinde 150 konut ve Tuzla / Aydınlı mevkiinde 120 konutluk projelerimizi devreye alacağız” diye konuştu..

RAMS Denizkent Bayramoğlu 17 Haziran'da satışta! RAMS Global’den Gebze'ye 4 bin konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO Esenler projesi resmen başlıyor! Emlak Konut GYO'dan Atışalanı'na tam 2 bin 84 yeni konut geliyor!

Milli Emlak şimdi de 11 bin TL'ye arsa satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati  kaçırmayın!