29 / 04 / 2024

D Ofis Maslak, Doğuş Holding'e kiralandı!

D Ofis Maslak, Doğuş Holding'e kiralandı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilişkili tarafa yapılan kiralama hakkında açıklama yaptı.



Doğuş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Maslak Mah, Büyükdere Cad. N249 adresinde kain ve tapunun İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi, 11 Ada ve 4 bin 725 metrekare yüzölçümlü 10 nolu parselde kayıtlı bulunan 40 bin 437,91 metrekare kullanım alanlı "D Ofis Maslak" Binasının tamamının Doğuş Holding A.Ş.'ye kiralanması görüşüldü.

Kira bedelinin ilk yıl için aylık 3 milyon TL+KDV gelecek yıllar için kira bedelinin oniki aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artış yapılarak belirlenmesine, kira ödemelerinin, her şartta 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren başlamasına, kira sözleşmesinin 1 yıl süreli olmasına ve taraflarca feshi ihbar edilmedikçe aynı şartlarla kendini yenilemesine karar verildi.

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması: 
Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Hüsnü Akhan'ın başkanlığında toplanarak,
 
Şirketimizin maliki bulunduğu İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Maslak Mah, Büyükdere Cad. N249 adresinde kain ve tapunun İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi, 11 Ada ve 4.725 m2 yüzölçümlü 10 nolu parselde kayıtlı bulunan 40.437,91 m2 kullanım alanlı "D Ofis Maslak" Binasının tamamının Doğuş Holding A.Ş.'ye kiralanması görüşülmüştür.

Kiralama işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliği (II.17.1)'nin İlişkili Taraf İşlemleri başlıklı 9. ve 10. maddeleri kapsamında değerlendirilmiştir. Bu kapsamda işlemin İlişkili Tarafla gerçekleştirilen yaygın ve süreklilik arz eden bir işlem olduğu ve ilgili Tebliğin 10. Maddesinde belirtildiği üzere kiralama gelirinin toplam satış hasılatının %10'unu aşacağı öngörüldüğünden yönetim kurulu tarafından işlemin şartlarına ve piyasa koşullarıyla karşılaştırılmasına ilişkin bir rapor hazırlanmıştır. 

İlgili raporda kiralama işlemi koşullarının piyasa koşullarına uygun ve makul olduğu teyit edilmiştir. 

D Ofis Maslak binasının EPOS Gayrimenkul Danişmanlık ve Değerleme A.Ş.'nin 25.12.2018 tarihli DGYO-2018-00002 sayılı değerleme raporu dikkate alınarak; Doğuş Holding A.Ş.'ne aşağıdaki şartlarda kiralanmasına, 

a)   Kira bedelinin ilk yıl için aylık 3.000.000-TL+KDV gelecek yıllar için kira bedelinin oniki aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artış yapılarak belirlenmesine,

b)   01.04.2019 – 30.09.2019 dönemine ait 6 aylık kira bedelinin peşin olarak tahsil edilmesine,

c)   Kira ödemelerinin, her şartta 01.04.2019 tarihinden itibaren başlamasına,

d)   Kira sözleşmesinin 1 yıl süreli olmasına ve taraflarca feshi ihbar edilmedikçe aynı şartlarla kendini yenilemesine,

e)   Kira sözleşmesinin yukarıdaki şartları içerecek şekilde imzalanmasına,

Hüsnü Akhan ve Ekrem Nevzat Öztangut işlemin diğer tarafı şirketle, Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) 9 ve 10'uncu maddeleri kapsamında ilgisi bulunması nedeniyle oy kullanmamış, karar bağımsızlar dahil diğer üyelerin oybirliği ile alınmıştır.

 


Geri Dön