Otomobil

Dacia'ya yüzde 440 zam! Artık lüks oldu

Temmuz ayı ile birlikte artan fiyatlar vatandaşı kara kara düşündürüyor. Bir dönem Türkiye'nin en ucuzu olan Dacia Sandero'ya 2 yılda yüzde 440 zam yapıldı. İşte güncel otomobil fiyatları...Her gün yeni bir zam haberi ile güne başlarken bu kez de Dacia Sandero'ya 2 yılda yüzde 440 zam yapıldı

Son yıllarda Türkiye'de artan fiyatlar vatandaşları derinden etkiliyor. Her gün yeni bir zam haberi ile güne başlarken bu kez de Dacia Sandero'ya 2 yılda yüzde 440 zam yapıldı. Türkiye Ekonomi Modeli döneminde uygun fiyatıyla göz dolduran o aracı öyle bir zam yapıldı ki görenler, duyanlar inanamıyor. İşte konu hakkındaki ayrıntılar…

BİR ZAMANLAR EN UCUZUYDU

Araç almak isteyen milyonlarca vatandaş güncel fiyatları yakından izliyor. Ancak son zamanlarda yapılan zamlar nedeniyle piyasada ucuz tabir edilen otomobil kalmadı. Vatandaşlar ne alacağını bilemezken bir zamanlar uygun fiyata satılan araç fiyatları da rekora yürüyor.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden araç fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Şenol Babuşçu 2 yıllık fiyat artışının %276 ile %440 arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. Dacia Sandero almak isteyen vatandaşların Temmuz 2021’de 164.900 TL öderken Temmuz 2023’de 890.000 TL ödüyor. 2 yıllık fiyat artışına bakıldığında Dacia Sandero model aracın %440 zamlandı görülmektedir. Şenol Babuşçu 2 yıllık araç fiyatlarında modele göre yapılan zam oranlarını da paylaştı. Babuşçu’nun paylaşımında yer alan ifadeler şu şekildedir:

CLIO 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Türkiye'nin en çok satan otomobil markalarından Renault'ya zam geldi. Markanın Clio modelinde büyük fiyat artışı yaşandı.

Yeni çıkan Austral modelleri ise yüzde 21 zamlandı.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre, 65 beygir gücünde manuel vitesli en ucuz Clio 691 bin TL oldu.

Daha donanımlı Clio fiyatları 1 milyon liraya kadar dayandı.

Renault'nun Türkiye'ye yeni getirdiği SUV modeli Austral ise gelir gelmez zamlandı.

Yüzde 21'lik zammın ardından en düşük Austral fiyatı 1 milyon 435 bin TL oldu.

Gazeteci Özpeynirci cuma günü yaptığı paylaşımda, zamlı fiyatların birçok alıcıyı mağdur ettiğini duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Nisan sonunda 250 bin TL ön ödeme yapıp sipariş veren 500 kişiden sadece 100'ü aracı zamsız 1 milyon 190 bin TL'den başlayan fiyatla alabildi. Geri kalan 400 kişi ise ne yazık ki, araçları zamlı olarak 1 milyon 435 bin TL'den başlayan fiyatlarla teslim alacak. Bu konuda birçok şikayet geliyor, gözler Renault Türkiye'de."