Ekonomi

Dadı furyası duyanları şok etti! 50 bin TL maaşla dadı aranıyor! Üniversite eğitimi şartı da yok! 

Filipinliler, Özbekler, Türkmenler derken şimdi de ‘Profesyonel Türk Dadı’ furyası gündeme geldi. Üniversite eğitimi olmayan dadıların maaşları tecrübelerine göre 30 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. İşte ayrıntılar... Evde yalnızca çocuğun bakım ve ihtiyaçlarıyla ilgilenen bu dadıların maaşları yabancı dadılardan bile daha çok

Filipinliler, Özbekler, Türkmenler derken şimdi de neredeyse bir müdür, bir CEO kadar maaş isteyen 'profesyonel Türk dadılar' furyası gündeme geldi. Evde yalnızca çocuğun bakım ve ihtiyaçlarıyla ilgilenen bu dadıların maaşları yabancı dadılardan bile daha çok.

 

Ailelerin sıra dışı dadılar için ödedikleri maaş dudakları uçuklattı. 

İşte 'profesyonel Türk dadılar' furyası ile ilgili tüm detaylar...

Sabah'tan Merve Bilkay'ın haberine göre; son zamanlarda büyükşehirlerde sosyetik ve zengin aileler arasında dadı furyasının yaşandığı belirtiliyor. 

Herhangi bir ünivesite eğitimi almamasına karşın, yalnızca tecrübeli oldukları için ailelerin tercih ettiği profesyonel Türk dadılar, yeni doğan bebeklere 3 yaşına kadar; uyku, beslenme, davranış gelişimi ve tuvalet alışkanlığı kazandırmak amacıyla çalışıyor. 

 

Bir gün içerisinde çocuğun bütün eylem ve davranışlarını tek tek not ederek gelişimi anbean takip eden dadılar, yalnızca çocukları değil aileleri de eğitiyor ve ebevynlere çocuk eğitimleriyle ilgili özel dersler veriyor.

Dadılar sadece yüksek maaşlarıyla ö plana çıkmıyor. Aynı zamanda adeta bir şirket CEO'su gibi işe girecekleri evlerde ailelerle pazarlığa oturuyor ve belirli koşulları sunuyor. Toplu taşıma kullanmayan dadılar, özel şoförlü araçlarla gezmeyi talep ederken; uçak yolculuklarını da sadece 'business sınıf'ta gerçekleştiriyor. 

Dadıların bazıları ikiz-üçüz-dördüz bazıları prematüre bebekler konusunda uzman durumda. Bazı dadıların kendilerini tanıttığı internet siteleri bile bulunuyor. Özgeçmişlerini ve aldıkları sertifikalara sitelerinde yer veren dadılar, ocuk eğitimiyle ilgili kısa bilgilendirmeler de yapıyor ve referanslarını da paylaşıyor. 

KOVİD-19 SALGININDA FİYATLAR UÇTU 

Özellikle mega kent  İstanbul'da son dönemde bebek ve çocuk bakıcısı bulmak oldukça zor hale geldi. Kovid-19 pandemisi sonrasında aileler genellikle yatılı bakıcı talep etmeye başladı. O süreçte yabancı bakıcı gelemediği için ve döviz kurunda yaşanan yükselişler sebebiyle fiyatlarda arttı.  

 

Bakıcıların maaşları koronavirüs salgını ve döviz kurunun da etkileriyle 6 bin liradan başlıyor ve 15 bin liraya kadar yükseliyor. Yüksek maaşlı Çocuk bakıcıları en çok Filipinler, Türkmenistan ve Özbekistan vatandaşlarından seçiliyor. 

Sözleşmeli çalışana kadro için geri sayım başladı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Sözleşmeli er maaşında zam şoku! 2022 zamlı sözleşmeli er maaşı kaç lira? Hemen bu rakama bakın!

Asgari ücretliler hemen bu habere göz atın! Asgari ücrete bir zam daha geliyor! Milyonlara son dakika müjdesi!

Milyonlarca memura zam müjdesi! Cepteki rakam belli oldu! 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? 

Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK emeklileri Ocak 2023 zammında son dakika müjdesi! Hemen 1 Ocak 2023 zam tablosuna bakın!