28 / 04 / 2024

Daha ilk zam haberine alışmadan çaya ikinci bir zam haberi daha! 21 Mayıs çay fiyatları listesi

Daha ilk zam haberine alışmadan çaya ikinci bir zam haberi daha! 21 Mayıs çay fiyatları listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta önce 2022 çay alım fiyatlarına yüzde 73 oranında yapıldığını açıklayarak yaş çayın kilogram fiyatının 7 lira olacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası ÇAYKUR da kuru çaya zam yapmıştı. Çaya ikinci bir zam haberi daha geldi.



Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73’ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130 üzerinde artışla 30 kuruşa çıkartıldı. 

Çay üreticileri çaylarını geçen yıla göre destekleme ile birlikte ortalaması yüzde 75’e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek.

Yaş çay alım fiyatının açıklanmasından sonra kuru çay fiyatlarına da zam geldi. ÇAYKUR kuru çayın kilogramına yüzde 43 oranında zam yaptı. Kilogramı 31,95 lira olan ÇAYKUR marka kuru çayın fiyatı 44,95'e çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön