Kent Haberleri

Damacana suya zam geldi! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 TL oldu! 

Peş peşe gelen zamlar damacana su fiyatlarını da vurdu. Damacana suya zam geldi ve 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 TL oldu. Peki 1 damacana su depozito ücretiyle ne kadar oldu?  Son fiyat artışlarıyla birlikte 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 lira olurken, 1 bardak suyun maliyeti 60 kuruşa yükseldi

Damacana su fiyatlarına zam geldi. Son fiyat artışlarıyla birlikte 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 lira olurken, 1 bardak suyun maliyeti 60 kuruşa yükseldi. Peki boş damacana depozito ücreti ne kadar oldu? 1 su depozito ile birlikte ne kadar?

BOŞ DAMACANA DEPOZİTO ÜCRETİ NE KADAR?

Son günlerde zam haberleri gündemden düşmüyor. Peş peşe gelen zamları takip etmekte zorladığımız şu günlerde damaca su fiyatları da nasibini aldı. 19 lirelik suyun fiyatı 55 lira olurken boş damanacana bedeli 120 lira oldu. Yani 1 damacan su depozito bedlei ile birlikte 175 liraya satılıyor.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklama...
 

GEÇEN SENE 15 İLE 30 LİRA ARASINDAYDI...

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) yöneticisi Halil Mert, geçen sene suyun 15 ila 30 lira arasında değiştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Bu sene artan maliyetlerle birlikte suyun fiyatı 35 ile 55 lira arasında değişiyor.

Boş damacana için depozito fiyatları da benzer şekilde arttı. Onun da fiyatı geçen sene 70 ile 90 lira arasındaydı, şu an 120 liraya ulaştı. Bir kişi ilk defa damacana su alacaksa depozitoyla birlikte 150 lira gibi bir rakam ödemesi gerekiyor. Son gelen zamlardan sonra damacanadan doldurulan 1 bardak suyun fiyatı 60 kuruşa kadar ulaştı" dedi.

BOŞ DAMACANALAR DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR...

Boş damacanaların dönüştürüldüğünü belirten  Mert vatandaşlara, maaliyetlerin artmasından dolayı damacanaların geri dönüşümüne daha fazla önem vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kullanılmayacak durumda olan damanacaların ekonomiye kazandırıldığını belirten Mert, '' Damacanalar 70 doluma kadar kullanılıyor. Bu damacanalara meyve suyu gibi ürünler koyuluyor bu türler şeylerden uzak durulması gerekiyor" dedi.

Aman dikkat! Su fiyatlarına yeni zam geliyor!

Damacana suyuna veda vakti! Yüzde 160 zam duyanları hayrete düşürdü!