Ekonomi

Dan Lok'tan zengin olmanın 7 gizli kuralı!

Başarılı bir iş adamı olan Dan Lok, zenginliğin 7 sırrını paylaştı. İşte o 7 kural... Lok, "Asya Ejderhası" lakabı ile de tanınıyor

Dan Lok, başarılı bir iş adamı olan Çinli-Kanadalı çok yetenekli bir kişidir. Lok, "Asya Ejderhası" lakabı ile de tanınıyor.  Gayrimenkuller üzerinde gayrimenkule yatırım yaparak hem Hong Kong hem de Kanada'da Dan Lok, çevrimiçi işinden elde ettiği kârı kullanarak milyonlar elde etti.

Dan Lok, 27 yaşında milyoner oldu ve 30 yaşını doldurduktan sadece üç yıl sonra multimilyoner oldu. Başarısızlıklarından ders çıkararak milyonlarına milyon katan Dan Lok, zengin olmanın sırrını açıkladı. İşte Dan Lok'tan zenginliğin 7 sırrı...

1 - KİTAP OKUYUN!

İlk olarak, fakir insanların televizyon izlediğini ancak zenginlerin kitap okuduğunu aktaran başarı iş adamı, "Bu en ayırt edici özelliklerden birisidir. Televizyon karşısında kaç saat geçirdiniz? ve en son ne zaman kitap okudunuz? Ya da yılda kaç kitap okuyorsunuz? Bunlara çok dikkat etmelisiniz." diyor.

2 - FAKİRLERE ZAMANA GÖRE ÖDEME YAPILIR ZENGİNLERE İSE SONUÇLARA GÖRE!

Dan Lok ikinci kuralı şu cümlelerle akardı:

"Dünyadaki gelmiş geçmiş en iyi zemin temizleyicisi olabilirsiniz fakat bunun McDonald'sa ne gibi bir değer kattığını sorabilirsiniz kendinize. Zengin insanlar ise harcanan zamana göre değil sonuçlara göre ödeme alır. Diyelim ki bir ürün üzerinde çalışıyorlar, ürün oluşturmak ve mükemmelleştirmek bir yıl harcadılar, sonunda bu ürün pazara girdi ve sonuç berbat! İşte bu bize bir kuruş bile kazandırmaz. Dünya berbat bir sonucu umursamaz. Ürünü oluşturmak için ve piyasaya sürmeye kadar geçen zamanda ne kadar ter döküldüğü, ne kadar emek verildiği önemli değildir. Bunu kimse umursamaz. Ne kadar risk alındığı kimsenin umurunda olmaz. Onların umursadığı tek şey sonuçtur. Bu yüzden, dünyanın en yüksek ücretlerini alan sporcularına kaç saat antrenman yaptıklarına ya da kaç kere yatırım yaptıklarına göre değil ne kadar performanslı yaptıklarına göre ödeme yapılır. Performansa göre ücret alırlar."

3 - FAKİR İNSANLAR TALİHSİZLİKLERİ İÇİN BAŞKALARINI SUÇLARLAR!

Üçüncü kuralı anlatan Lok, fakir insanların talihsizlikleri için başkalarına suçladığını belirtti. Dan Lok ayrıca şunları söylüyor: 

"Zenginler kendi başarısızlıklarının sorumluluğunu üstlenirler. Fakirler ise başlarına gelen her şey için başkalarını suçlarlar. Hayatın istediğin gibi gitmiyorsa, bu senin hatan. Zenginler eylemlerinin sorumluluğunu üstlenirler. Sorumluluk alanların gücü vardır."

4 - FAKİRLER TASARRUF ETMEYE ZENGİNLER İSE YATIRIM YAPMAYA ODAKLANIR!

Fakirlerin tasarruf yapmaya çok odaklandığını aktarıyor. "Yoksullar tasarrufa, zenginler yatırıma odaklanır" diyen Dan Lok, "sabahları Starbucks kahvesi içmek yerine cebinizde birkaç kuruş bulundurun" diyerek konuşmaya devam ediyor. Ardından ise şu ifadeleri kullanıyor:

"Business class uçmayın, ekonomiyle uçun. Her zaman bir şeyler biriktirmeye çalışın, ama bu da yeterli değil. Biriktirdiğiniz o bir kuruş hala cebinizde bir kuruş olarak kalmaktadır. Birkaç dolar biriktirmeye çalışarak zengin olamayacaksınız. Tasarruf sorununuz yok gelir sorununuz var. Yatırım yapabilmek için çok daha fazla para kazanmanız gerekiyor."

5 - FAKİR İNSANLAR HER ŞEYİ BİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜR, ZENGİNLER İSE SÜREKLİ ÖĞRENİR!

Fakir insanların her zaman çok inatçı olduğunu söyleyen Lok, "Her zaman kendi fikirlerini başka insanlara empoze etmeye çalışırlar. Zengin insanlar ise alçak gönüllü olmaya, öğrenmeye istekli olma eğiliminde olur. Her zaman yeni şeyler öğrenmeye çalışırlar. Soru sorup, dinlerler, kitap okurlar ve sürekli öğrenirler." diyor.

6 - FAKİRLER PARANIN BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR!

"Fakir insanlar paranın tüm kötülüklerin anası olduğuna inanırlar, zenginler ise yoksulluğun tüm kötülüklerin anası olduğuna inanır. Bildiğiniz üzere, insanlık tarihinde hiçbir banka "Ferrari" süren biri tarafından soyulmamıştır. Soruna neden olan, hayatta kalma içgüdüsü yani parasızlıktır."

7 - FAKİRLERİN PİYANGO ZİHNİYETİ ZENGİNLERİN İSE AKSİYON!

"Fakirler, zengin olmanın tek yolunun o piyango biletini almak olduğuna inanır. Kazanma şansının yok denecek kadar az olduğunu bilseler de, bu fanteziyi satın alırlar. Zenginlerin ise eylem zihniyeti vardır. Olup olmayacağının bu aksiyona bağlı olduğuna inanırlar."

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=8us5n9GPnco

Henry Ford'dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!
Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!
Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!