Kent Haberleri

Danıştay, Bornova Ağaçlı Yol ile ilgili yürütmeyi durdurdu!

İzmir'de altı aydır tartışılan Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları arazisinin satışıyla ilgili önemli bir gelişme sağlandı. Danıştay 6. Dairesi, açılan davalar bitinceye kadar yürütmeyi durdurdu...

Milliyet Ege yazarı Erol Yaraş'ın Ben Haber Gazetesi'nden çıkan habere göre, Bornova Ağaçlı Yol'da mutlu bir gelişme yaşandı. Bornova Ağaçlı Yol'da, Karayollarına ait arazinin Özelleştirme kapsamında satılmasının yankıları devam ediyor. 


54 bin metrekare 


Danıştay 6. Dairesi, yapılan itirazları değerlendirdi, davalar bitinceye kadar Ağaçlı Yol ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çevrecilerin ve CHP'lilerin büyük eylemler yaparak tepki gösterdiği Karayolları arazisinin satışında Danıştay freni oldu. Karayollarının 54 bin metrekarelik arazisiyle yine Karayolları ait 24. Şube Müdürlüğü sahası olarak bilinen 27 metrekarelik arazilerin satışı, açılmış davalar bitene kadar durduruldu. Araziyi de alan şirketler, bu yerlerde hiçbir şekilde yatırım yapamayacak. 


120 milyona satılmıştı 


AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Murat Akdemir'in 120 milyon liraya aldığı 54 bin metrekarelik alan, bir süre daha yeşil kalmaya devam edecek. Hukukçular, böyle davaların en az üç yıl sürdüğünü belirtirken, sonucun da kamu yararına şeklinde gerçekleştiğine dikkat çektiler. Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ile Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davalar, önümüzdeki günlerde İzmir kamuoyunu en çok meşgul edecek konuların başında gelecek. 


Ağaçlı Yol'daki Karayolları arazisiyle ilgili Danıştay'dan gelen karar, çevrecileri ve CHP'li umutlandırdı. Son kararın ne olacağı merak ediliyor.



Erol YARAŞ/Milliyet Ege