07 / 10 / 2024
fuzul

Danıştaydan Kuşadası’ndaki Kocagöl park alanını yapılaşmaya açacak imar planına iptal!

Danıştaydan Kuşadası’ndaki Kocagöl park alanını yapılaşmaya açacak imar planına iptal!

Tatilcilerin gözdesi Kuşadası’nda Güzelçamlı Mahallesi’nde yer alan toplamda 23 bin 240 metrekarelik Kocagöl park alanını imara açacak olan imar planı Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan itirazlar üzerine Danıştay tarafından iptal edildi.




Kuşadası Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Maliye hazinesine ait 23 bin 240 metrekarelik park alanının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilerek imara açılmak istenmesine karşı sürdürülen hukuki mücadelede yeni bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre imar değişikliği ile alanın yapılaşmaya açılmasının ekolojik dengeye zarar vereceğine hükmeden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kuşadası Belediyesi’nin itirazını yerinde buldu ve  imar plan değişikliğini iptal etti.

Evrensel’de yer alan habere göre Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi 440 ada 4 parseldeki toplamda 23 bin 240 metrekarelik park alanının Cumhurbaşkanlığı kararı ile ticaret, turizm ve konut alanına dönüştürülmesine izin vermedi. Kuşadası sınırları içerisinde Maliye hazinesi adına kayıtlı iken 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda Özelleştirme İdaresi’ne devredilmiş olan Kocagöl olarak bilinen alanın, imar durum değişikliği ile betonlaşması Kuşadası Belediyesi tarafından sürdürülen 3 senelik hukuki mücadele sonucunda engellendi.

Danıştaydan Kuşadası’ndaki Kocagöl park alanını yapılaşmaya açacak imar planına iptal!

Aktarılan bilgilere göre Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen hukuki süreç, 2021 Şubat’ta Kocagöl’ün bitişiğinde yer alan park alanının, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yapılan imar planı değişikliği sonucunda turizm, ticaret ve konut alanına dönüştürülmesiyle başladı. İmar değişikliği kararından sonra kentin ekolojik değerlerini korumak için düğmeye basan Kuşadası Belediyesi, plan değişikliği askı süresince yapmış olduğu itirazların reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Kuşadası Belediyesi tarafından söz konusu plan değişikliğinin iptal edilmesi için açılan davanın Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından da reddedilmesi üzerine konuyu bu kez temyize taşıyan Kuşadası Belediyesi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca incelenen dosyada haklı bulundu. Söz konusu bu karar ile Cumhurbaşkanlığı tarafından 3 Şubat 2021 tarih ve 3496 sayılı karar ile onaylanan plan değişikliği reddedildi. Böylelikle de 3 yıllık hukuki mücadele sonunda Kocagöl olarak bilinen park alanının imara açılması engellenmiş oldu.

 

Mili Emlak’tan Bursa ve Eskişehir’de taksitle arsa ve arazi fırsatı!

Tuzla'da kupon arazi satışı: 39 bin metrekarelik villa imarlı arazinin fiyatı 1 milyar TL'den fazla!

Sanayicinin beklediği arazi adımı atılıyor! 1484 fabrika için 20.1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi!


Geri Dön