28 / 04 / 2024

Danıştay'ın Eskişehir yolundaki binasını Varyap yapacak!

Danıştay'ın Eskişehir yolundaki binasını Varyap yapacak!

Danıştay Başkanlığının Eskişehir yolunda yapılması planlanan yeni hizmet binasının temeli 14 Aralıkta atılacak



Başkentin en yoğun semti Sıhhiye'de hizmet veren Danıştay Başkanlığının Eskişehir yolunda yapılması planlanan yeni hizmet binasının temeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla 14 Aralıkta atılacak.

Eskişehir yolu Lodumlu mevkinde 62 bin 310 metre karelik arsa, "Danıştay Hizmet Binası" alanı olarak onaylandı, 30 Ocak 2008'te arsa tapuya tescil edildi.

Bu sürecin ardından Danıştay hizmet binası için en uygun proje, katılımcı sayısının yüksek tutulduğu mimari proje yarışması yöntemiyle yapıldı. Yarışmaya katılan 64 proje arasından birinciliği Mimar Cem Açıkkol'un hazırladığı proje kazandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan ihaleyi de en düşük teklifi veren Varlıbaşlar (VARYAP) Yapı Sanayi ve Turizm Anonim Şirketi kazandı. İhale bedelinin 64 milyon 880 bin lira olduğu öğrenildi.

Sözleşmeye göre, yeni hizmet binası 800 günde tamamlanacak.

Yeni hizmet binasının temeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla 14 Aralıkta düzenlenecek törenle atılacak.

Yarışmada birinciliği kazanan projeye göre, üyelerin yanı sıra tetkik hakimi ve savcıların odaları da tek kişilik planlanıyor.

Proje kapsamındaki kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesisler de bulunuyor.

Her katta bir daire şekilde düzenleme yapılan plana göre, binada 3 duruşma salonu, genel kurul salonu, 1 konferans salonu ile İdari Dava Daireleri Kurulu ve Vergi Dava Daireleri Kurulu için ayrı salonlar yer alıyor.

Hem kapalı hem açık otoparkı bulanacak yeni bina, akıllı bina olarak tasarlanacak.
AA


Geri Dön