Genel

Dap Burgu 22 katta 108 derece dönüyor!

Maltepe - Kartal hattını kendine üs seçerek farklı mimari tarzda kuleler inşa eden DAP Yapı, yine Maltepe E-5 üzerinde gerçekleştireceği dönerek yükselen Burgu Kule ’de 22 katlı iki kulede 108 derecelik bir  açı elde ediyor

Kağıthane 'den sonra Maltepe - Kartal hattını kendine üs seçerek farklı mimari tarzda kuleler inşa eden DAP Yapı, yine Maltepe E-5 üzerinde gerçekleştireceği dönerek yükselen Burgu Kule 'de 22 katlı iki kulede 108 derecelik bir   açı elde ediyor.

“Yelken Kuleler ”le bütünleşen markasını   burgu ile yeni bir açılıma yönlendir en DAP Yapı, 22 katlı simetrik iki kule olarak tasarlanan DAP Burgu, merkezi düşey çekirdeğin etrafında, her katta 6 derecelik açıyla birbirine ters yönde dönerek yükseliyor. 60 metre yüksekliğindeki bina da toplamda 108 derece eğim   elde edildiğini belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Dünyada, bu yükseklikte bu denli eğimi yakalayan başka bir örnek yok. Yurt dışındaki gökdelenler genellikle 200 metrenin üzerinde maksimum yüzde 65 eğimi yakalayabiliyorlar. DAP Burgu, 22. katta 108 dereceye ulaşan eğimiyle mimaride eşsiz bir örnek olarak kabul ediliyor ” diye konuştu.

 Projeleriyle geleceğin binalarını inşa e ttiklerine dile getiren Yılmaz, “Yelken kulelerimiz sadece Türkiye 'de değil yurt dışında da DAP Yapı markasını temsil eden nitelikte projeler olarak mimari arşivlere giriyor. Burgu 'da Anadolu Yakası 'nın   önemli bir markası olacak ” diye konuştu.