Genel

Dap Gayrimenkul, Dap Nişantaşı Koru İnşaat ile Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat'ı devralıyor!

Dap Gayrimenkul, Dap Nişantaşı Koru İnşaat ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat'ın birleşmesi ile ilgili yaşanan bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte ayrıntılar... Ş

Dap Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin SPK onayı hakkında açıklama yaptı. 

Dap Gayrimenkul, Dap Nişantaşı Koru İnşaat ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat'ın birleşmesi ile ilgili yaşanan bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Dap Gayrimenkul'ün yüzde 100 hissedarı olduğu Dap Nişantaşı Koru İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Dap Gayrimenkul'e devredilmesi için SPK'dan onay çıktı. 

Bu kapsamda, Dap Çekmeköy ve Dap Nişantaşı'nın sahip olduğu tüm varlık ve yükümlülükleri kayıtlı değer üzerinden Dap Gayrimenkul'e devrediliyor. 

Dap Çekmeköy ve Dap Nişantaşı'nın sermayesini temsil eden payların tamamı halihazırda Dap Gayrimenkul'e ait. Bu nedenle Dap Gayrimenkul'ün sermayesinde bir değişiklik yaşanmayacak. 

Dap Çekmeköy ve Dap Nişantaşı'nın, Dap Gayrimenkul'e devri; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde gerçekleştirilecek. 

Aynı zamanda Dap Çekmeköy ve Dap Nişantaşı'nın Dap Gayrimenkul bünyesinde birleşmesi işleminde 30 Eylül 2022 tarihli finansal tablolar dikkate alınacak.

Dap Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin KAP açıklaması:
Şirketimizin %100 hissedarı olduğu Dap Nişantaşı Koru İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşmesine Sermaye Piyasası Kurulu'nun 02.12.2022 tarih ve 70/1711 sayılı kararı ile onay verilmiştir.

Tasarruf sahiplerinin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

DAP Yapı POLHO için ruhsat başvurusu yaptı! Polisan Holding Pendik arazisine bin yeni konut geliyor!

Dap Ormanköy'de yaşam başladı! 

Nişantaşı Koru projesinin değeri belli oldu! Bu rakam dudak uçuklattı! 

DAP Yapı Pendik geliyor! DAP Yapı'dan Polisan Holding arazisine bin konutluk yeni proje!