Yeni Projeler

DAP Gayrimenkul’den 2023’te 5 yeni proje

DAP Gayrimenkul, 5 yeni projesine başlayacağını duyurdu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2023’te yeni yatırımlar içinde olacaklarını bildirdi.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2022 senesiyle ilgili değerlendirmede bulunurken 2023 hedeflerini de açıkladı.

Yeni Levent projesinin ikinci etap inşaatını hızlandıracaklarını bildiren Yılmaz, öte taraftan Pendik, Beykoz, Ataşehir, Maşukiye ve Çeşme gibi lokasyonlarda beş yeni projeye başlayacaklarını da duyurdu.

Yılmaz, Ataşehir’in üst segmentte bir proje olacağını Pendik’in konut sayısının 2 bini aşacağını, Maşukiye’de ise ‘lüks köy’ kuracaklarını söyledi.

Bunların dışında Çeşme’de de önemli bir projeye imza atacaklarının altını çizen Yılmaz, “Çeşme’nin merkezinde, özel koyu olan, denize sıfır ve marinaya yürüme mesafesinde bir proje. Şimdiden Akdeniz çanağının en özgün projelerinden birini hayata geçireceğimizi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

NİŞANTAŞI’NDA TESLİMLER YAPILIYOR

2022’nin DAP markaları için başarılı geçtiğini vurgulayan Yılmaz, 2022’de taahhüt edilen teslim süresi 36 ay olan Ormanköy projesini 24 ay gibi bir sürede teslim ettiklerini dile hatırlattı.

Artık bir DAP geleneği haline gelen ‘erken teslim geleneğini’ pandemi sürecine rağmen rağmen devam ettirdiklerini söyleyen Yılmaz. diğer yandan hem Türkiye’de hem de Avrupa’da tescillenen ‘Sağlıklı Evler’ konseptinin ikinci örneğini Nişantaşı Koru projesinde hayata geçirdiklerini ve 2023 yılında teslimlerini yapacaklarını söyledi.

Yeni Levent’e de hızlı başladıklarını söyleyen Yılmaz, “Yeni Levent projesi ile şehrin dışında görmeye alışık olduğumuz country hayat tarzını ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle birleştirerek İstanbul’un merkezine getiriyoruz” dedi ve hedeflerinin Yeni Levent projesini 2024’te tamamlamak olduğunu duyurdu.

KONUT ALMAK İÇİN BUGÜN EN DOĞRU ZAMAN

Yılmaz açıklamasında, emtia fiyatlarındaki artışın inşaat maliyetlerine yansıdığını hatırlatarak, “İki senede bazı kalemlerde 6, bazı kalemlerde ise 10 kata varan artışlar oldu. En kısa konut projeleri bile 24 aydan önce bitmiyor. O yüzden markalı konut üreticileri olarak bizler, günlük maliyetlere bakamayız. 24 ay sonrasının maliyetini bugünden öngörmek gerekiyor. Konut üreticisinin bu matematiği yapıyor olması, konut alıcısının ise bu fiyatların ‘fırsat fiyatlar’ olduğunu görüyor olması lazım. Ben hep şunu söylerim; ‘Konut almak için dün bitti, yarın çok geç. En doğru zaman bu zaman!” ifadelerini kullandı.