Dap Yapı, Maltepe ve Çağlayan'da projeye başlayacak!
İnşaatına 2009'da başlanan Dragos Royal Towers'da kaba inşaatın bittiği öğrenildi...
Doğru Alanda Projeler (DAP) üretme misyonuyla 16 yıl önce kurulan DAP Yapı farklı projelerle inşaat sektöründe adından en çok söz ettiren firmalardan biri oldu. DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, bir projeye başlarken en çok önem verdikleri konunun örneği olmayan konutlar üretmek olduğunu söyledi. Yılmaz, "Hedefimiz para değil, 50-100 yıl sonra da değerine değer katan, yaşayan projeler meydana getirmek" diye konuştu.
Ziya Yılmaz, şelale konseptiyle ürettikleri Şelale Konakları, Space Center, Premium Residence, Crown Center, Village, Şelale Evleri ile Centro Futura ve İstanbul Kartal'da yapımı süren Dragos Royal Towers'ın örnek projeler olduğunu söyledi. Yılmaz "Bunlar kentin siluetini değiştiren projeler. Küçücük kum tanelerinden sanat eseri yaratıyoruz. Sosyal tesisler ve yeşil alanlarla bir yaşam kültürü oluşturuyoruz" dedi.
Anadolu yakasındaki Dragos Royal Towers'a 2009'da başladıklarını belirten Yılmaz, kaba inşaatın bittiğini söyledi. Yılmaz, sahile 100 metre mesafede, 60 metre yüksekliğinde 4 kuleden oluşan projede 90-270 metrekare arasında 212 daire olduğunu, bunların da yüzde 80'inin satıldığını kaydetti. Ziya Yılmaz, binaların suyun içinde olduğunu, lobilere cam köprülerden girildiğini belirterek, "24 saat resepsiyondayız" diye konuştu.
Maltepe'deki DAP Royal Center'ın yüzde 20'sinin hiçbir tanıtım yapılmadan satıldığını belirten Yılmaz şöyle konuştu: "Bu projede 120 ve 140 metre yüksekliğindeki iki kulede 212 konut yer alacak. Yelken gibi gelip yaprak gibi açılacak şekilde tasarlanan rezidans kuleler, binada yaşayanların dairelerine sandalla gelip gideceği bir gölet içinde inşa edilecek. Bu projedeki konutların metrekaresi 5 bin lira olacak."
2010'da biri Maltepe'de diğeri Çağlayan'da iki projeye başlayacaklarını belirten Yılmaz, üç projenin 300 milyon liraya mal olacağını söyledi. 2009'da 500 konut ürettiklerini kaydeden Yılmaz, 2010 sonunda 800-1000 adet konut ve işyeri yapacaklarını belirtti. Finansmanını hazırlamadıkları hiçbir projeye başlamadıklarını belirten Yılmaz, tüm projelerini söz verdikleri tarihten erken teslim ettiklerini söyledi.
Çözüm kentsel dönüşüm İstanbul'daki depreme dayanıksız binalardan kurtulmanın tek çaresinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Yılmaz şunları söyledi: "İnşaat alanı bir emsalse ikiye çıkaracaksınız. 100 dönümde 200 ev varsa, onları toplayıp çok rahat o bölgeye 20 katlı 10 blok koyarsınız. Geri kalan yeşil alan olur. Kişinin cebinden para çıkmadan inşaat firmalarının finanse etmesiyle İstanbul'u rahatlatabiliriz."
Posta/İnci Neşeli Özoğlu