Genel

DAP Yapı'dan iki konut ve bir ofis projesi!

Maltepe'de 160 milyon TL'ye mal olacak Royal Center projesini görücüye çıkardığı bir ay içinde yüzde 37'sini satan DAP Yapı, gözünü yeni projelere çevirdi. DAP Yapı'nın şimdiki hedefinde ise Maltepe'

Royal Center'ı hızlı satan DAP, iki konut ve bir ofis projesi yapacak

Metrekare fiyatları 5-7 bin TL arasında değişen Maltepe'deki yeni projesi Royal Center'ı görücüye çıkarır çıkmaz, bir ay içinde yüzde 37'sini satan DAP Yapı, gündemine yeni konut ve ofis projelerini aldı. Yine Maltepe'de 250 milyon TL'ye mal olacak 800 konut ve Çağlayan'da 160 milyon TL'ye mal olacak 350 ofislik projesi için düğmeye bastıklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2011 büyüme planlarını AKŞAM Ekonomi'ye anlattı...

- Özellikle üç büyüklerde oynayan futbolcuların birbiri ardına ev aldığı Dragos Royal Towers'tan sonra şimdi Maltepe'de Royal Center projesine başladınız. Geri dönüşler nasıl

DAP Royal Center, 150-160 milyon TL'ye mal olacak bir proje. 210 residence daireden oluşuyor. Daire fiyatları ise 380 bin-1 milyon 370 bin TL arasında değişiyor. İçinde sandal sefası yapabileceğiniz 4 bin metrekarelik göleti ve 20. kattaki golf sahası ve 5 yıldızlı otellerde verilen hizmeti ile 30-40 yıl sonra bile değerine değer katacak, ülkenin vitrinini güzelleştirecek bir proje. Biz bu projenin lansmanını mart ayına yetiştirebilseydik, belki de şu anda satışları bitmek üzereydi. Ama 9. ayın ortasında lansmanı ancak yapabildik. Buna rağmen daha ilk ayda dairelerin yüzde 37'sini sattık. Şu an ne bekliyorsak o doğrultuda gidiyor. Gönül istiyor ki hepsi bir ayda gitsin, biz de başka yatırımlara bakalım. Ama sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz, insanların alım gücü belli. Sunulan VIP konutlar belli. Bu çok iyi bir oran.

İŞ DÜNYASINI BULUŞTURACAĞIZ

- Bu projeden kimler daire aldı
A grubuna hitap ediyoruz. Dairelerin metrekare fiyatları 5-7 bin TL arasında değişiyor. Özellikle bu projede CEO'lar, şirket sahipleri ve finans sektöründen üst düzey yöneticilerin ağırlıkta olduğunu söyleyebilirim.
- Ne zaman teslim etmeyi planlıyorsunuz
Sözleşmeye 30 ay yazıyoruz ama hedefimiz 24-26 ay arasında daireleri teslim etmek var. Kaba inşaatın yüzde 35'i bitmiş durumda.

160 MİLYON TL'YE 350 OFİS!

- Yeni konut ve ofis projelerinizin detayları neler
Maltepe'de iki konut, Çağlayan'da da bir ofis projemiz var. Maltepe'de yaklaşık 800 konuttan oluşan 200-250 milyon TL'lik bir projeye hazırlanıyoruz. Ayrıca 80 milyon TL'ye mal olacak yine Maltepe'de 260 konutluk bir butik proje daha söz konusu. Maltepe için gerçekten çok farklı bir proje düşünüyoruz.  Türkiye'de bu projenin lansmanı yapıldığı zaman insanların 'İşte budur' diyeceğine inanıyorum... Çağlayan'da ise mevcut ofis açığını tespit ettik. Yeni Adliye Sarayı'nın günlük 100 bin sirkülasyonu olacak. Burada 300-350 ofis ve dükkandan oluşan bir proje yapacağız. Maliyeti ise yaklaşık 150-160 milyon TL. Hedefimiz bunları 2011'e yetiştirmek. Tabii bu arada yeni proje ve arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü bizim işimiz butik projeler yapmak. Türkiye'de yapılmayanı yapmaya çalışıyoruz, sektörün önünü açan işler yapmaya gayret ediyoruz.

O fiyata mutfak dolabı takıyoruz!

PİYASADA satışta olan bazı konutları görüyorum, o konutların fiyatına biz 3 veya 4 tane mutfak dolabı takıyoruz! Biz ucuz iş yapmıyoruz, değerli projeler üretiyoruz. Sürekli dolaşıyorum İstanbul'da nerede arazi geliştirebilir diye. İstanbul'un güzelleşmesini istiyorum. Yolda güzel yapılan bir bina gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Kötü bina gördüğüm zaman da inanılmaz sitemler ediyorum.

2010'da yüzde 10 büyüdük

2008'de ABD'de başlayan malum mortgage krizi bütün dünyayı sardı. Konut sektörü bazında bir küçülme oldu. Ama bizim gibi öncü firmalar bundan etkilenmedi. Biz DAP Yapı olarak 2009'u, 2008'e göre yüzde 20 büyüyerek kapattık. İşin sırrı ise konutlarımızı kendi özkaynaklarımızla üretmemiz. Ayrıca insanların beklentilerinin üzerinde ve geleceğe dönük projeler yapıyoruz. Bundan dolayı da hem istediğimiz fiyat marjlarında satabiliyoruz, hem de istedikleri kaliteyi insanlara sunarak bir yandan onların gönüllerine hitap edip bir yandan da büyüme ivmesi yakalıyoruz. 2010'a geldiğimizde de durum farklı değil. Hedeflerimiz örtüşerek gidiyor.

İRAN'DAN 'BİZE DE YAPIN' DAVETİ GELDİ

- Peki ya yurtdışı 'Gelin burada da proje yapın' diye oradan talep geldi mi peki
Yaklaşık 2-2.5 ay önce İran başbakanından projelerimizi İran'da yapmamız yönünde talep geldi. Aynı şekilde Libya'dan da çok davet aldık. Birçok ülkeden talep geliyor işin doğrusu. Ama biz biraz sağlamcıyız, ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.

Levent'e bir kule de ben dikmek isterdim

BUGÜNE kadar gönlümden geçip de yapamadığım yer Zincirlikuyu-Levent hattı. Orada çok yer aradım, nasip olmadı. İnşallah nasip olur da bir gün birkaç kule de oraya ben dikerim... Benim kaderim de daha gelişmeye açık olan bölgelerin çehresini değiştirmek herhalde... Kartal-Maltepe hattında 7-8 kule de biz yapar, burayı da Levent'e biz çeviririz diye düşünüyorum.
Akşam/Aylin LÖLE