Ekonomi

Dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek yeni destek! Bakan Nebati açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor

Milyonlarca dar gelirli aileyi yakından ilgilendiren açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. İhtiyaç sahibi ailelere ilaç gibi gelecek desteklerden bahsetti. İşte ayrıntılar... Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren destekler araştırılmaya başlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirli vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve bu amaca yönelik araçların geliştirilmesi için sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda adım attıklarını aktardı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren destekler araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEKLER DEVAM EDECEK

Nurettin Nebati, "Dar gelirli vatandaşlara verilen destekler 2002 yılında 1.6 milyar lira iken bugün 145 milyar lirayı aşmış durumda" diyerek, 4 milyon haneye doğalgaz ve elektrik desteği verdiklerini söyledi. Ardından konuşmasına şöyle devam etti: "2022'de dar gelirlilerin doğalgaz ve elektriği kullanabilmeleri için 142 milyar liradan vazgeçtik. Hane halklarındaki doğalgaz desteği yüzde 82'ye kadar, ciddi bir rakama ulaşmış durumda. Önümüzdeki süreçte de bunlara yönelik adımlar atılacak" dedi. 

 

Öte yandan kira artış oranlarına ve asgari ücrete değinen Nebati Kira artış oranlarına yüzde 25'lik sınır getirdiklerini  asgari ücrette ise toplam artışın yüzde 90'a yaklaştığını belirtti.

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN 2 ÖNEMLİ PROJE

Sıkıntı yaşan aileler için ihtiyaçlarını gidermek için destek ödemelerine devam edildiğini açıklayan Nebati Dar gelirli ailelelr için 2 yeni projenin olduğunu belirtti.
Nebati: , "Söz konusu çalışmalar, dar gelirlilerin icra ve haciz sorunlarının çözülmesi, kredi kartı borçlarının yapılandırılması gibi sorunları mı kapsıyor?" sorusu üzerine, "Bir sıkıntı varsa bu sıkıntıların giderilmesi noktasında bahsettiğiniz alanlar dahil olmak üzere adımlarımızı atmamız mukadder" dedi. 
 

BÜYÜME ARTACAK

Bakan Nebati, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kredilerde menkul kıymet tesisi ile ilgili son düzenlemelerini hatırlatarak "Kredilerin uygun ve Türkiye Ekonomi Modeli'nin işaret ettiği şekilde kullandırılması amaçlanıyor. Kredi faizlerinin Merkez Bankası faiz oranlarına yakınsayacağı yönünde beklentimiz var" dedi.

 

Bakan Nureddin Nebati, Türkiye'nin 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.3 büyüdüğünün altını çizerek "İkinci çeyrekte bunun da üzerinde bir büyüme bekliyoruz" dedi. 

Çocuğu olan anne babalar müjde! Devlet 300, 400 ve 600 TL dağıtılıyor! Şimdi başvurun PTT'den hemen alın!

Çocuklu aileler müjde! Başvuran PTT'den hemen 600 TL'yi alıyor! İşte başvuru koşulları...