Ekonomi

Dar gelirli vatandaşlara müjde: Detaylar netlik kazanıyor

İki bakanlık yaptığı ortak çalışma ile dar gelirli vatandaşlara müjde vermeye hazırlanıyor. Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının yetkilileri bugün son bir toplantı yapacak, detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan iletecek.BUGÜNKÜ TOPLANTIYLA NETLİK KAZANACAK Taslağın kapsamına ilişkin detaylar bugünkü toplantının ardından belli olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, iki bakanlığın yaptığı ortak çalışmayla dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için bir taslak çalışma yapıldı.

BUGÜNKÜ TOPLANTIYLA NETLİK KAZANACAK
Taslağın kapsamına ilişkin detaylar bugünkü toplantının ardından belli olacak. Bakanlıkların yetkilileri bugün bir araya gelerek, daha önce ayrıntıları üzerinde müzakere edilen taslağa son şekli verilecek.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA MÜJDE
Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarınca hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısında iletilecek. Dar gelirli vatandaşları ilgilendiren düzenlemenin detaylarının, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması tahmin ediliyor. 

KONUT MÜJDESİ DE GELİYOR

Dar gelirli vatandaşlara yapılacak sosyal konutlarla ilgili çalışmalar nihayete eriyor. Bu konuda Ağustos ayında bir açıklama yapılması beklenmekte. Belli bir gelirin altındaki vatandaşların yararlanacağı ve 81 ilde yapılacak konutlarda kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

Engelli, gazi, şehit yakını emekli gibi kesimlere kontenjan ayrılması da söz konusu.

Burada peşinatın çok düşük tutulması ve vadenin uzun olması söz konusu olacak. Talep fazla olursa kura sistemi ile hak sahipleri bulunacak.

Bakanlıkların yetkilileri bugün bir araya gelerek, daha önce ayrıntıları üzerinde müzakere edilen taslağa son şeklini vererek Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyor.

Öte yandan 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında artırılan asgari ücret ile beraber en düşük işsizlik maaşı da 2 bin 568 TL olarak gerçekleşti.

Her yıl 1 Ocak'ta yürürlüğe konan ve tüm yıl boyunca geçerli olan asgari ücret, bu sene 1 Temmuz tarihinden itibaren yeniden belirlenerek yüzde 30 oranında yükseltildi.

Yaşanan artış, sadece asgari ücretlileri değil, işsizlik ödeneği alanları da sevindirdi. İşsizlik maaşı alanların ödenekleri de yeni asgari ücrete bağlı olarak zamlı verilecek.

(AA)